Mobilspelet Curiosity finns nu att ladda hem från Appstore och Google Play.

#Curiosity skulle ha släppts redan i augusti men efter ett par förseningar är nu Peter Molyneuxs första "spel" sedan han lämnade #Lionhead Studios släppt. Citationstecknen är motiverade för vad är egentligen Curiosity?

Molyneux kallar det själv för ett socialt experiment då vi med gemensam kraft ska slå bort alla lager på en kub för att en ensam person ska få se innehållet. Appen är gratis men loggar du in med ditt Facebook-konto får du tillgång till en affär där du kan köpa tillhyggen som tar bort större bitar av kuben och därmed ökar din chans att slå det avgörande slaget. För närvarande verkar det dock inte gå att använda riktiga pengar, något det var snack om tidigare, utan bara de mynt du får varje gång du slår.

Varje lager ska innehålla sin egna lilla överraskning, vad det innebär har inte blivit tydligt än. Under den första svarta ytan verkar det endast finnas ljusgrön färg, något många utnyttjat för att skriva små meddelanden eller rita olika former. Du kan heller inte gräva igenom flera lager åt gången, ett måste först rensas undan helt och hållet.

Kärnan, slutmålet, är såklart tvärhemligt men ska enligt Molyneux "vara värt det", samtidigt som han förnekat att det varken är pengar eller #Half-Life 3. Cynikern i mig undrar lite smått om inte detta bara är en väldigt smart marknadsföringskampanj, nu vet alla vad hans nya studio #22 Cans heter.

Skicka en rättelse