Använder Kickstarter för att finansiera spelet han "vill göra till sig själv".

Den senaste i raden av utvecklare som tar till Kickstarter för att återuppliva en klassisk serie är David Brabens #Frontier Development. Inte helt oväntat är det en ny del i Elite-serien som de hoppas få göra men det då krävs det att dryga 14 miljoner kronor samlas in de kommande två månaderna. Du får en digital kopia av spelet om du donerar 225 kronor och uppåt.

Braben har snackat om Elite 4 sedan 2006 och inledningsvis var det tänkt som ett massivt onlinerollspel redan 2000 men då var inte tekniken mogen.

Idag postade de en ny video där Braben pratar lite om tekniken men det som imponerar är bakgrunden, speciellt när man får se molnen, ser helt otroligt ut. Finns även lite mer konceptbilder. Jag tror inte jag har varit så här lyrisk inför ett spel sedan... 16/11 Mmm, vill verkligen att detta blir av! 10/11 Riktigt trevligt klipp! Det märks att Braben brinner för projektet. Kickstartern är nu uppe i drygt 30% av målet och det ökar hela tiden. Med tanke på att det är över 1,5 månad kvar till deadline så är det ingen tvekan om att den här kickstartern kommer... 09/11 De har nu postat en video på kickstarter med lite conceptart och David pratar om vad han vill göra för de som är intreserade, 09/11 För mig räcker det med att bara höra Elite och Braben för att jag ska bli väldigt intresserad och jag tror inte jag är ensam. Här är en intervju med Braben själv, läs den och bilda dig en egen uppfattning om hurvida det som du citerar ovan stämemr eller... 07/11 Man tackar och bugar så hjärtligt =) 07/11 Vet inte om jag skulle klassa rollercoaster tycoon 3 inc expansioner samt raspbarry Pi som fiaskon :) Men alla tycker ju olika :) 07/11 Tror mer på Star Citizen (http://www.kickstarter.com/projects/cig/star-citizen) av Chris Roberts än Elite 4 av David Braben. Braben känns sedan ett bra tag tillbaka som ett fiasko. 07/11 Instämmer. Det finns många spel som man inte spelat. 07/11 Du bör kanske kolla upp din källa och dennes källor innan du postar saker som är fult av faktafel och meningslösa jämföranden :) 07/11
Skicka en rättelse