Den hyllade #The Witcher-rollspelsserien bygger på böcker av polska fantasy-författaren Andrzej Sapkowski. Det finns fem romaner och tre novellsamlingar skrivna, men trots att det på senare år också kommit två hyllade spel baserat på Witcher-universumet så tycks inte författaren bakom världen vara särskilt intresserad av #CD Projekts skapelser.

– Jag spelar inte datorspel eftersom de är långt ifrån mina intresseområden. Jag har aldrig spelat datorspel, varken fantasy-spel eller andra, säger Andrzej Sapkowski i en Eurogamer-intervju.

– Kanske det är dags att klargöra ett och annat. The Witcher är ett välgjort spel och dess framgång och skapare förtjänar all glans och ära. Men det är helt omöjligt att det kan anses vara en "alternativ version" eller "uppföljare" till Geralts historier. För dessa kan bara berättas av Geralts skapare. En viss Andrzej Sapkowski, fortsätter han.

Det enda Andrzej Sapkowski sett av Witcher-spelen är artwork. Han har därmed inte direkt samarbetat med spelutvecklarna på något djupare plan.

– Det är boken som är originalet, den här boken är resultatet av författarens unika, oefterhärmliga talang. "Överföra en bok till en virtuell värld"? Kul. Det är omöjligt.

Läs hela intervjun med The Witcher-författaren här.