"Jag spelar inte datorspel eftersom de är långt från mina intresseområden", säger Witcher-författaren. Han säger också att det är "omöjligt" att överföra en bok till en virtuell värld.

Den hyllade #The Witcher-rollspelsserien bygger på böcker av polska fantasy-författaren Andrzej Sapkowski. Det finns fem romaner och tre novellsamlingar skrivna, men trots att det på senare år också kommit två hyllade spel baserat på Witcher-universumet så tycks inte författaren bakom världen vara särskilt intresserad av #CD Projekts skapelser.

– Jag spelar inte datorspel eftersom de är långt ifrån mina intresseområden. Jag har aldrig spelat datorspel, varken fantasy-spel eller andra, säger Andrzej Sapkowski i en Eurogamer-intervju.

– Kanske det är dags att klargöra ett och annat. The Witcher är ett välgjort spel och dess framgång och skapare förtjänar all glans och ära. Men det är helt omöjligt att det kan anses vara en "alternativ version" eller "uppföljare" till Geralts historier. För dessa kan bara berättas av Geralts skapare. En viss Andrzej Sapkowski, fortsätter han.

Det enda Andrzej Sapkowski sett av Witcher-spelen är artwork. Han har därmed inte direkt samarbetat med spelutvecklarna på något djupare plan.

– Det är boken som är originalet, den här boken är resultatet av författarens unika, oefterhärmliga talang. "Överföra en bok till en virtuell värld"? Kul. Det är omöjligt.

Läs hela intervjun med The Witcher-författaren här.

Haha, har svårt att bestämma mig för om Sapkowski är allvarlig eller bara trollar. Men jag hoppas han är seriös och att han verkligen pratar om sig själv i tredje person - överallt, ute på gatan, i matbutiken, när han beställer mat på restaurangen, etc.... 08/11 Vilken jävla otacksam typ! Inser han inte att The Witcher spelen gör böckerna mer uppmärksammade? Ta Metro 2033 spelet t ex, jag hade ingen aning om att Metro var en bok från första början, jag älskade handlingen och atmosfären i spelet så jag köpte bok... 08/11 Pratar han om sig själv i tredje person? Det är fan varningsflagg på det. 08/11 Personligen så vart The Last Wish väldigt bra. Men utan spelet att lägga grunden för vem Geralt är, så skulle inte böckerna vara lika bra. Speciellt Blood of Elves, som är den första i Witcher Serien. Den är skriven som att författaren antar att du reda... 08/11 Om jag spekulerar lite fritt, så gissar jag att hans bitterhet antagligen bottnar i att spelet blivit mycket mer populära än hans böcker och att han kanske i efterhand känner att han borde pressat CD Projekt på mer pengar. Betyder detta att nästa Witche... 08/11 Så PK-uttalanden är inte hans starka sida? Big deal. Intellekt och integritet väger väl ändå betydligt mer för en författare, och de delarna råder det knappast någon tvekan om. 08/11 Nåväl! Kan inte förvänta författare att vara lika fanatisk som oss gamers :) 07/11 I jämförelse med spelserien skrev jag, däremot om man jämför böckerna med liknande litteratur håller jag med dig fullständigt. 07/11 Är alla böcker översatta till Engelska nu? Senast jag kollade fanns det bara två... (Eller du kanske kan polska?) Jag har läst last wish och håller på med blood of elves, bra böcker. Och jag älskar spelen och ser dem med egna ögon som väldigt bra direkt... 07/11 "Han är polack" Sa LordVaakos som om det beskrev allt. 07/11
Skicka en rättelse