Juridisk tvist mellan Silicon Knights och Epic Games slutar med att de förstnämnda måste återkalla och förstöra alla osålda exemplar av spel som Too Human och X-Men: Destiny.

Efter att #Silicon Knights förlorade en juridisk tvist mot #Epic Games tidigare i år gällande ett bråk om Epics spelmotor Unreal Engine har nya detaljer från domslutet kommit fram. Silicon Knights tvingas att återkalla och förstöra alla osålda exemplar av #Too Human och #X-men: Destiny, samt de osläppta titlarna The Sandman, The Box/Ritualyst och Siren in the Maelstrom. Sedan tidigare är det känt att Silicon Knights också dömts att betala Epic 4,45 miljoner dollar i ersättning.

All kod kring spelen måste också förstöras och allt ska vara klart tills den 10 december.

För några veckor sedan ryktades det om att Silicon Knights var på fallrepet. Frågan är om den en gång så välrenommerade studion någonsin kan resa sig igen.

Nja, 2004 kom Twin Snakes ut. Eternal Darkness, som började som ett projekt till N64 men sen blev försenat, kom till gamecube 2002. Och deras tidigare spel, det där vampyrspelet, kom väl redan 1996/1997 ? Sen var det hela historien med Too Human som ble... 12/11 Eternal darkness är det enda de gjort som varit bra. De kommer inte saknas. Helt otroligt att de fortfarande är vid liv. 11/11 Lagom åt dom, det var ju dom som försökte stämma Epic för att dom inte tyckte dom fått uppdateringar eller korrekta instruktioner till motorn.. Detta måste vara den mest episka fail någonsin vad gäller stämningar i spelvärlden. Men visst har dom ett par... 10/11 Haha vafan det har inte gått så gött för Silicon Knights 10/11 Jag kan föreställa mig att de blir någon form av -ware, abandonware om inget annat. Om inte Epic tar över licenserna eller dylikt. Så troligen inte än alltså :P 10/11 Är det lagligt att ladda hem spelen nu när dom inte kan säljas längre? ^^ 10/11 Det värsta är ju att man nu är sugen att köpa en av dessa titlar till lågpris nu, kanske blir de samlarobjekt i framtiden? Även om de som spel minst sagt är tveksamma. 10/11 Samma här, var dock länge sedan jag spelade det, kanske skulle ta och göra det igen nångång snart ^^ Sen var ju deras Metal Gear Solid: Twin Snakes inte fy skam heller :) 10/11 Nej! Inte X-men och Too human! ;) 10/11 Eternal Darkness kommer alltid vara deras höjdpunkt. Ett av Gamecubens absoluta toppspel. Värnar fortfarande min utgåva dyrt, och plockar fram nån gång om året. 10/11
Skicka en rättelse