De sju Navy SEAL-soldaterna som hjälpte EA och Danger Close att få till en "realistisk" upplevelse har hamnat i trubbel på grund av sitt samarbete samt att de bröt mot den oskrivna regeln att aldrig tala om vad de håller på med.

#EA och #Danger Close skröt tidigt om att de greppat tag i sju elitsoldater från Navy SEAL Team Six-förbandet till #Medal of Honor: Warfighter-utvecklandet. Nu har de sju informationsgivarna straffats av armén på grund av att de anlitats som konsulter samt delgett otillåten information. Detta var även ett brott mot den oskrivna SEAL-regeln att de inte ska snacka om vad de håller på med.

En av de sju deltagarna var även med vid räden då Bin Ladin dog. Dock poängteras att det var en större deal att de delgav väldigt träffsäker information om hur de tagit sig an somaliska piratnästen, vilket även speglas i Warfighters enspelarkampanj. Straffet de sju soldaterna fick var en skriftlig tillrättvisning som förhindrar befordran samt halverad lön i två månader.

Vår recensent var inte vidare förtjust i spelet, men flera av er läsare har en helt annan åsikt. Det diskuteras även om försäljnings- och kritikfloppen spelet genomgått kan innebära slutet för serien.

Tack till saru för detta #nyhetstips!
Medal of Honor ska vara WWII igen, det räcker med att cod å bf serien är modern time 07/12 Nej, jag har aldrig påstått att allting alltid behöver vara transparent, däremot måste det bli det när det gäller direkta aktioner, såsom tydlig publik dokumentation gällande alla gripande av pirater vid somaliska kusten. Däremot ser jag det inte som... 12/11 "_NAVY_ SEALS" De tillhör flottan precis som våra röjdykare, bara att våra röjdykare inte blivit attackdykare med åren, motsvarande. 12/11 Nu var det ju US Navy det var frågan om, och SEAL styrkorna tillhör US Navy. Blanda inte ihop Svenska Marinen med US Navy. Och mästra mig inte i de här frågorna, jag kan dem lika bra som vilken MÖP som helst. :) 12/11 Flottan är det då inte. Ser inga seals i blåa uniformer med båtmössor vid en radarskärm. :) Marinen är ett samlingsnamn för just flottan och amf.bat där seals isf skulle kunna tillhöra amf.bat. Även det är inte helt korrekt då seals är ett specialförban... 12/11 Det verkar dock ha gått via korrekta kanaler... Ska gräva runt lite, se vad jag kan hitta. ;) 12/11 Måste vara PR trick från EA. Dom tror väl att det ska locka fler spelare om folk tror att SEAL´s rådgivarna hamnat i bålsväder för att läckt så pass hemlig information som gör spelet mer realistiskt osv. 12/11 Jag reagerade också på det. Det känns väldigt konstigt. VI pratar trots allt bland de mest kompetenta operatörerna i världen. Att de skulle göra något sådant utan tillstånd känns.... Banalt. Nånting luktar fisk. 12/11 Ja för grabbarna i Navy SEALS är ju säkerligen så inkompetenta att de skulle göra det här utan tillstånd samt bryta mot den så kallade "oskrivna regeln"(trams). Det här är ju bara ett jävla påhitt! 12/11 Helt rätt att det inte är armén. Det är förmodligen flottan... De är ju trots allt Navy SEALs... ;) 12/11
Skicka en rättelse