BioWare Montreal fortsätter rymdsagan och påpekar att de kommer vara serien trogen, men samtidigt att de har sina egna vägar att vandra.

Det har ett bra tag varit känt att mer #Mass Effect är på gång, och idag går #Bioware Montreal officiellt ut med att det är de som sköter utvecklandet. Tidigare har gänget bland annat skapat mellansekvenserna och N7-uppdragen i #Mass Effect 2, flerspelarläget i #Mass Effect 3 samt att de haft en stor roll att spela i kommande Omega-tillägget. Men i ett nytt blogginlägg röjer studions chef de första detaljerna om det kommande spelet:

– Det finns egentligen inte mycket jag kan berätta för dig om spelet just nu, förutom att det kommer bygga på den fantastiska teknologin som Frostbite-motorn innebär, förbättrat av många av systemen som Dragon Age III-teamet redan spenderat mängder av tid för att skapa.

– Den andra saken jag kan berätta för dig är att även om det kommer vara väldigt respektfullt gentemot arvet som skapades i och med de tre första spelen, originaltrilogin nu är över samt att vi har en ny motor, så utforskar vi nya riktningar för såväl gameplay som story. Du kan fortfarande förvänta dig grundpelarna som varumärket är känt för är fullständigt intakt, vilket inkluderar varierande rymdvarelser, en gigantisk galax att utforska och, självklart, kraftfull och filmisk storytelling.

I samband med detta har Bioware Montreal även meddelat att de söker en drös nya talanger för att få till en ordentlig upplevelse.

Skicka en rättelse