Är du rädd att nästa Call of Duty kommer sluka all din fritid? Räds ej, då vi summerat vad du behöver veta för att bli utslängd från flerspelargemenskapen.

Inatt släpps #Call of Duty: Black Ops 2 och även om det kommer vara en hetsk debatt som involverar mejeriprodukter kommer spelet sälja i miljoner, och det kan till och med hända att det smaskar i sig all din fritid. Nu har #Treyarch röjt vad du behöver göra för att bli bannad från flerspelarläget, och därigenom få tid över till annat. FZ försvenskar och summerar, så plugga in nedstående information så att det imorgon inte finns några frågetecken.

 • "Boosta" dig själv och dina kamrater: Det vill säga, rigga matcherna mot andra spelare för att ni båda snabbt och ohederligt ska stiga i rangerna, låsa upp nya prylar och dylikt.

 • Utnyttja alla buggar du finner: det kommer säkerligen finnas såkallade glitches både här och där vilket ger dig orättvisa övertag mot spelare som inte använder sig av dem.

 • Svär och var allmänt otrevlig över röstchatten alterntivt använd obscena emblem: genom att bete dig som en gris blir du förpassad till en CoD-värld i ensamhet.

 • Bete dig som ett svin och filma det: i och med att Black Ops II kommer med en direkt-till-Youtube-funktionalitet är det lätt att lägga upp filmer där du beter dig opassande, alternativt strömmar till, och med, exempelvis olicensierade tv-program och musikslingor.

 • Nyttja otillåtna tillbehör: införskaffa och använd exempelvis modifierade kontroller, IP flooders och lag switches.

  Det fina i den temporära kråksången är att det bara är att fortsätta på samma sätt, fast mer extremt, för att bli permanent bannad. Pick your poison, som ibland sägs i Utlandet. Dock finns det som sagt ett par genvägar till att bli permanent bannad – direkt!

  Genvägen till fullständig frihet:

 • Modda ditt spel alternativt hacka det: ladda ner en fuskprofil, använd dig av fuskprogram – och var tydlig med det.

 • Spela piratkopierat: kanske kan du finna en fil som får spelet att verka piratkopierat, bara för att på så sätt kunna njuta av det vackra höstvädret lite extra.

Ja, nu har du alla verktyg du behöver för att inte vara fast i spelet resten av året. Vårt betyg kommer du få stifta bekantskap med imorgon klockan 09:00.

Knappast ett brott emot grundlagen, men väl ett brott emot avtals och konsument lagen vilket inte är grundlagar. Sedan ställer jag mig skeptisk emot att det är flera miljoner som spelar de berörda datorspelen i sverige. 14/11 Enligt dig har ju flera miljoner människor blivit fråntagna deras grundlagsfrihet. Du kanske skall göra en anmälan, se hur det går :) 14/11 En fullmakt måste vara korrekt formulerad och kan inte skrivas in i ett vanligt kontrakt utan måste vara en separat handling. Varje gång du betalar så ingår du ett nytt och eget avatal och legitmerar dig med en kod att du går med på att detta händer.... 14/11 Det är ju fortfarande så att du godkänner EULA och därmed godkänner genomsökningen. Frågan är då i så fall om ett godkännande av EULA är detsamma som att ge dom fullmakt att genomsöka disken, eller om en fullmakt måste se ut på ett visst sätt för att... 14/11 En EULA måste följa svenska konsument och avtalslagar med flera lagar. för att de enskilda klasuler som står i avtalet skall gälla. Om det finns klasul/paragraf som står emot svensk lag så är dessa inte giltiga, detta är en paragraf som bryter emot sven... 14/11 Det är knappast datorintrång om det är du själv som godkänner avtalet, sedan installerar programmet på datorn och startar det. Dom installerar ju inte programmet först, skannar och sedan frågar. Utan du godkänner avtalet, sedan installerar och sedan sca... 14/11 Ett sådant avtal skulle inte vara lagaligt det skulle ändå vara datorintrång, man kan inte släntriant avtala bort sådant. Det är samma lagar som styr där som styr när det kommer till ditt hem och du kan inte i svensk lag avtala att tillex din hyresvärd... 14/11 Punkten där det handlar om att utnyttja buggar är för abstrakt ifråga, det kan mycket väl vara svårt att förstå skillnaden på "Out of Bounds", vapenbuggar. Det här är precis samma problem som med Battlefield 3. Att utnyttja en bugg är inte ett tecken... 13/11 Du tror inte att det står i t ex EULA att dom t ex får lov att scanna datorn för att skicka rapporter om hårdvaruanvändning och (viss9 mjukvaruanvändning? Det är det många spel och programvaror som gör redan nu. De nya spelen scannar säkert inte bara... 13/11 "Spela piratkopierat: kanske kan du finna en fil som får spelet att verka piratkopierat, bara för att på så sätt kunna njuta av det vackra höstvädret lite extra." Är det inte lite svårt att banna någon som inte köpt spelet till att börja med. Efter som... 13/11
Skicka en rättelse