Åtta miljoner sålda kopior gör att svenska indieundret tar sig in bland de riktiga försäljningslegendarerna. Bara 1,3 miljoner upp till Half-Life...

#Mojang Specifications utbrister idag jäkligt stolt att de nått en ny milstolpe för #Minecraft-försäljningen, nämligen åtta miljoner sålda kopior. En snabb blick på Wikipedia-listan över bäst säljande pc-titlar skvallrar om en tiondeplats genom tiderna. Inte. Illa. Pinkat.

För att sätta det i perspektiv hamnar endast spel och serier som #Half-Life, #The Elder Scrolls V: Skyrim och #The Sims före.

Det kan mycket väl vara så att listan inte stämmer in med senaste årens digitala försäljningsboostar för vissa titlar (framförallt #WoW), men hur som haver är ett inträde på wikilistans topp tio och åtta miljoner sålda kopior någonting att applådera.

Twitter: Markus Persson @ notch The PC version of Minecraft just passed 8 million sales! My face is making grinning sounds, so I assume it's grinning! 9:11pm Mån Nov 12 14/11 Brukar aldrig klaga på nyheter men det här tycker jag var lite väl konstigt. Jag fick lära mig om källor och att vara källkritisk redan på grundskolan, vilket fortsatt att hamras in under både gymnasiet och högskolan. Vet ni att den här wikipedia artike... 14/11 Den är bra ja :) Men jag hade gärna sett att det fanns någon form av rpg från utvecklarna också! 13/11 Grattis Notch och Mojang!!! Det som är så underbart är att man känner att dom förtjänar varenda slant då dom har hållit sig undan nonsens som dlc och mjölkning och dessutom säljer spelet till ett riktigt lågt pris. Hade det varit ea/activision så hade... 13/11 Börjar nog bli dags att man inhandlar och testar Minecraft nu. 13/11 Dom förtjänar varenda krona 13/11 Listan ser helt åt skogen ut då de inte har följt samma exempel vid alla spelen. Minecrafts digitala försäljning skiner ju i all sin ära där medan World of Warcrafts verkar vara försvunnen helt ock hållet. Standard versionen har ju sålt över 12 miljoner... 13/11 Heh, ok då :) 13/11 Det var en voxel! Annars kan det fortfarande vara en kub, även om det bara finns en pixel. Tänk det som att pixeln är skuggan av kuben; bara för att du bara kan se en sida av kuben åt gången så betyder det inte att det inte är en kub! 13/11 Ja, på twitter sade Notch att PC platformen hade sålt 8 miljoner exemplar, har för mig att konsolversionen har sålt sjukt mycket den med, 4-5 miljoner kanske. EDIT "The PC version of Minecraft just passed 8 million sales! My face is making grinning soun... 13/11
Skicka en rättelse