Tidigare chefen Manabu Yamana utannonserar att han ska samla ihop alla medlemmar i gamla spelhuset Heartbeat.

Efter 11 års tid kommer gänget bakom gamla spelhuset #Heartbeat att samlas åter, utannonserar tidigare chefen Manabu Yamana. Mer information om vad 10-talets variant av Heartbeat ska syssla med väntas först nästa år, men verksamheten ska enligt Manabu Yamana "skötas helt annorlunda nu".

För alla fans av traditionella japanska rollspel är det här en händelse att hålla ögonen öppna på.

Heartbeat har ett par remakes och originaltitlar i Dragon Quest-serien på sitt CV.

Dragon Quest VI: Realms of Revelation (1995, Super NES)
Dragon Quest III (1996, remake av NES-titeln till Super NES)
Dragon Quest VII (2000, Playstation)
Dragon Quest IV: Chapters of the Chosen (2001, remake av NES-titeln till PSX)

Efter att Heartbeat försvann gick ett gäng av utvecklarna och bildade #Genius Sorority, som ägs delvis av #Nintendo och #The Pokemon Company. Där har de gjort spel som #Pokémon Colosseum, #Dragon Quest Swords: The Masked Queen and the Tower of Mirrors och #Learn with Pokémon: Typing Adventure. Notera att det alltså inte är Heartbeat-gänget som står för den kommande 3DS-remaken av Dragon Quest VII, det gör #Artepiazza.

Ursprungligen upplöstes Heartbeat-gänget på grund av skenande utvecklingskostnader i spelbranschen. Det har inte direkt blivit billigare att producera större konsolspel sedan dess, så sannolikt lär de satsa på bärbara spel eller kanske mobilspel i första hand.

Av Heartbeats olika spel är det enbart #Dragon Quest VI: Realms of Revelation som recenserats av FZ – men då var det nyversionen till DS vi testade.

Tack till Siliconera och Animenewsnetwork för informationen och översättningen.

Skicka en rättelse