Metacritic är en sajt som sammanställer spelbetyg från ett gäng olika tidningar och spelsajter. Sajtens policy är att enbart godkänna en publikations första recension, och det här arbetssättet har nu kritiserats i och med att Metacritic vägrar ta bort en felaktig recension.

En #Natural Selection 2-recension publicerad på Gamespot av frilansaren Eric Neigher innehöll så många faktamissar att recensent-chefen Kevin VanOrd bestämde sig för att ta bort den. Istället har en ny text publicerats, där betyget höjts från det tidigare 6/10 till 8/10.

– Ja, kritikerna vi använder oss av vet – och jag pratade med Gamespot-teamet om det denna veckan – att vi bara accepterar den första recensionen och det första betyget som publiceras för ett spel. Jag är tydlig med denna policy med varje ny publikation vi går med på att använda oss av. Det är en säkerhetsåtgärd för recensenter som skapades 2003 efter att jag fick reda på att flera publikationer pressats att höja spelbetygen (eller ta bort recensioner) för att tillfredsställa externa influenser, säger Metacritic-chefen Marc Doyle till Kotaku.

Med tanke på hur viktigt Metacritic-betyget blivit för många utgivare (och i förlängningen därmed också spelutvecklarna) så tycks det alltså som att Natural Selection 2-teamet hamnat i kläm.

När FZ recenserade spelet tyckte vi att det var mycket bra.