I slutändan blev det inget eftersom det skulle kosta för mycket att skapa en konsolversion som skulle göra titeln rättvisa, enligt Trent Oster.

#Sony ville få #Baldur's Gate: Enhanced Edition till Playstation Network, avslöjar Beamdog-chefen Trent Oster. Men i slutändan blev det inget eftersom det skulle kosta för mycket att anpassa det hyllade gamla datorrollspelet till konsolformatet.

– Vi uppvaktades av Sony för att få spelet till PSN. Så jag gav ett motförslag om vad jag tänkte att det skulle kosta oss för att göra det på ett bra sätt. För att göra Baldur's Gate: Enhanced Edition till en bra upplevelse på konsol skulle det kräva en stor omdesign av hela kontroll- och input-schemat enligt mig, förklarar Trent Oster.

– Sony bestämde sig för att inte gå vidare. Jag är säker på att de ville få till en kvalitetsprodukt, men vi kunde helt enkelt inte få siffrorna att gå ihop.

Baldur's Gate: Enhanced Edition släpps till Windows, Mac och Ipad den 28 november. Skulle du vara intresserad av en konsollansering av det klassiska rollspelsäventyret?

Det är sagt november för iOS och eftersom att det släpps för windows den 28:e så finns det inte så många fler dagar efter det kvar av november, antagligen släpps det för iOS samtidigt. . Enligt Trent Oster så ska det funka bra på iPad mini trots den min... 17/11 Kan vara värt att nämna att spelet även släpps till Android-plattor (nexus 7 tex), släppdatumet är lite osäkert men det gäller ju iOS och Mac med. Är löjligt sugen på att se hur det fungerar på min iPad mini, resan till å från jobbet skulle kunna bli... 17/11 Som redan nämnts så skulle det vara kul att ha på PSV, hade ju inte ens behövt vara någon skillnad från iPad varianten. Men det här vackra spelet spelas ändå bäst på en stor skärm så :) 17/11 Good good, all ui kod skulle behövas skrivas om för att det överhuvud taget skulle fungera på konsoll. Bättre de lägger den tiden på 2'an. Tveksamt att bg spelen skulle passa på konsoll. Tempot är helt enkelt fel. 16/11 Trent Osters beslut låter helt sunt. Att skeppa en undermålig produkt "bara för att" är en dålig idé. Bra med pengar i början, tills helvetet brakar löst. Då är det Beamdog som åker på det. Med undermålig menar jag att det inte finns tid eller pengar... 16/11 Om det är en dålig port, så nej. Fast PS3 stödjer ju tangentbord och mus... Finns ingen anledning att köra det på konsol dock, spelet kommer säkert funka på 6 år gamla laptops. 16/11 Varför envisas de ens med att tänka på sin jäkla motions-kontroll till någon konsol överhuvudtaget? PS3 har stöd för mus och tangentbord, ta nytta av det för i helvete! Om de hade valt att istället använda det till PS3 så hade Baldur's Gate säkert funge... 16/11 Tack gud för att det sket sig, annars hade det väl aldrig sett dagens ljus! 16/11 Hade varit kul med en till PS Vita! Men alas. 16/11
Skicka en rättelse