4J Studios meddelar att arbetar på stöd för alternativa texturer till blockvärlden.

För de dryga åtta miljoner som köpt #Minecraft till pc är möjligheten att modda och byta texturer på spelet en självklarhet. Konsolernas värld är lite mer stängd men #4J Studios, som hanterar Xbox 360-versionen, meddelar via Twitter att de arbetar på ett sätt att kosmetiskt förändra blockvärlden.

De vågar dock inte svara på när det blir tillgängligt och heller inte hur det kommer att hanteras. En vild gissning är att spelare kommer att kunna köpa till sig nya utseenden via Xbox Live. I början av oktober passerade konsolversionen fyra miljoner sålda enheter.

Helt rätt i det du säger, nja valve är väl inte gudarna. Men ack så mycket bättre än sony och microsoft i alla fall. Håller tummarna på det där konsoll grejen från valve du nämnde det låter tilltalande. 20/11 Microsoft och Sony har ju total kontroll över konsolen, en öppen konsol som det språkades om på Valve är ju framtiden, att, låsa in folk med dumma avtal som inte är konsumentvänliga, utnyttja stackars 10-20 åringar som inte vet bättre är vad denna indus... 20/11 Jo, det vet jag. Men att dom är så giriga att dom ska ta betalt för texturepacks som är på pc gratis. Sure är väl ingen nyhet att saker på konsoll kostar om det är gratis på pc, men anser det riktigt girigt och ursäkta ordvalet men fittigt av dom. Logik... 20/11 Det är alltid billigare att spela på PC om man är en gamer, är man casuall så är det billigare på konsol. 20/11 köpa till sig olika texturepacks? Till pc är det gratis men till konsoll ska det tydligen kosta? Nä håller mig med minecraft till pc där kostar inte moddar och txt packs, bara ladda ner och tuta och köra. 20/11 Jag tror det, när det kommer till den här enkla typen av spel så är det bara de största mega fansen som pallar snöa ut vidare med att moda osv. Glöm inte att spelets målgrupp ligger runt 8-12 den kategorin spelare är inte alltid så vana med hur man inst... 20/11 Enklare kanske det inte är, men om folk orkade offra dom där extra fem minuterna för att lära sig hur man gör så hade dom fått ett betydligt mer komplett spel än den handikappade versionen på Xbox. Om enkelheten kommer före kvalité så får väl dom som... 20/11 LOL du e rolig, så du säger att det är enklare att instalera moddar och mappa kontroller till pc, än att trycka på power knappen på en xbox. 20/11 Med "monsterdator" så var jag inte direkt så värst superseriös. Känner vissa dagar att jag helt enkelt inte längre orkar pyssla ihop något program för att få någonting att fungera i ett annat program och hamnar då lätt framför en konsolen. Självklart... 19/11 Nu är nog inte andelen "monsterdatorer" där ute så stor sett till hur många som äger en pc. Och dels kan jag tänka mig att många unga människor inte har råd att hålla sig med senaste hårdvaran, då är det enklare och billigare med konsol. Man vet att spe... 19/11
Skicka en rättelse