Med åtta dagar kvar ser det inte ljust ut för danska Zero Point Interactive.

I skuggan av Kickstarter-succéer som idag nämnda #Star Citizen, tidigare rekordhållaren #Project Eternity och #Double Fine Adventure finns det insamlingar som aldrig når de uppsatta målen. Danska #Zero Point Software satte i jämförelse med tidigare nämnda titlar ett ganska blygsamt mål på 600 000 dollar för sitt långvariga projekt #Interstellar Marines men som det ser ut nu kommer de inte att lyckas.

I skrivande stund har bara drygt 112 900 dollar lagts i kollekten och med åtta dagar kvar ser prognoserna inte så strålande ut. Har crowdfunding-marknaden mättats efter ett fullspäckat år av olika insamlingsprojekt? Eller är tanken att skjuta muterade hajar i rymden inte tillräckligt lockande för den stora massan?

Om det inte sker en rejäl uppryckling sista veckan får nog Zero Point Software se sig om efter andra finansiella medel. Eller kanske till och med lägga ner verksamheten efter sju ganska brokiga år.

Tack till Reiker för detta #nyhetstips!
Nja nästan allt handlar om marknadsföring och presentation. Förutom TBs video på spelet så har jag inte hört ett knyst om projektet. 20/11 kan dom inte byta ut hajarna mot elaka klowner från yttre rymden istället. DET skulle jag lätt marknadsföra till diverse underliga kompisar på facebook :) 20/11 Tråkigt, för dom har försökt med detta länge. Sen är ifs deras "idé" inte mycket att bli exhalterad över.. "Det är ett fps... Men vänta! Det utspelar sig i - *drumroll* - rymden!" "Whaaaat? Holy shit that's amazing!" 20/11 Jag tror att dem får inte den responsen dem behöver då dem har skiftat från sp till mp och tillbaka och nu till mp igen. Sen har dem inget färdigt koncept på det dem vill göra utan små material som ska integreras. Dem skulle ha anställt en bra pr från... 20/11 Väldigt rapporterat (http://www.fz.se/artiklar/nyheter/20121023/brenda-brathwaite-tom-halls-kickstarter-rpg-laggs-ned). 19/11 Nu syftade jag specifikt på Old-School RPG-projektet, inte crowdfunding överlag. Till skillnad från Interstellar Marines lades Old-School RPG upp med en otroligt dassig pitch där man endast upprepade projektnamnet gång på gång och verkade ha en "ge-oss-... 19/11 "Har crowdfunding-marknaden mättats efter ett fullspäckat år av olika insamlingsprojekt?" Allt medans Chris Roberts flyger förbi 6 miljoner... 19/11 Världen kanske inte är redo för space shark monkeys? 19/11 Jag har blivit lite trött på alla Kickstarter projekt som dyker upp hit och dit. Jag sitter och avvaktar eftersom jag redan spenderat ~$550 på två spel :P 19/11 Du har en väldigt konstig attityd vill jag säga. Om någon har en ide om ett spel uppslag söker finansiering via cowdfunding och som det sedan visar sig finnas ljumt intresse för . att kalla dom fjantar för det ? som sagt konstig attityd. Edit: för övrig... 19/11
Skicka en rättelse