Wii U är den första Nintendo-konsolen som säljs till förlust i början, men bara du köper ett spel till konsolen så är Nintendo på rätt sida strecket igen.

#Nintendo har alltid varit kända för att vara en av få hårdvarutillverkare vars konsoler gör vinst redan från dag ett. Men i och med Wii U blir det första Nintendo-konsolen att säljas till förlust, men bara du köper ett enda spel till konsolen så är företaget uppenbarligen på rätt sida strecket igen.

– Så fort vi får konsumenten att köpa ett stycke mjukvara så går hela affären med vinst. I slutändan handlar affärsmodellen om att driva den installerade basen av hårdvara uppåt. Sedan att ha en bra tie ratio [antal sålda spel per konsol] med alla spel och upplevelser för konsumenten. Och om vi lyckas göra det kommer vi skapa stora intäkter till företaget, säger Nintendos USA-chef Reggie Fils-Aime till Mercury News.

Det han syftar på är att Nintendo tar ut royalties för varenda Wii U-spel som säljs. Det uppskattas att royalty-avgiften ligger på mellan 20 och 30 procent för de tredjepartstillverkare som vill utveckla spel till Wii U.

6 timmar efter releasen av... hmm t.ex Fallout? Då såg jag sluttexterna. Visst finns massa sidouppdrag och sånt skit, men har man redan klarat spelet så är det inte lika kul att köra dom, då går man till nästa spel. Och CoD? Enda CoD jag köpt är CoD 1,... 23/11 zavvi eller Gameseek, du ger aldrig över 400 för ett konsolspel, inte ens på release :) Snarast 350-370kr ^^ Står man bara ut med en vecka eller två i leverans så är det genialt att importera spel från UK, betydligt billigare än i Sverige iaf :) 23/11 Lite skillnad på en boxad kopia och bara en cd-nyckel, dessutom en viss skillnad mellan konsoll och pc pga att sony,microsoft och nintendo har diverse avgifter för utvecklarna. 700kr är överpris men 599 är väl ganska standard. Något som däremot inte väl... 22/11 betyder det här att man får mindre för pengarna när man köper en wii u? 22/11 Skall bli kul och se hur det går när alla pirater, moddare och hackare kommer smula sönder WU och vända ut och in på varenda atom! Softmod eller Chip, skall bli intressant Skall man skydda sig måste man gå på en egen standard, och det kan inte många gör... 22/11 Kul att du laddade upp just den här bilden. En av världens bästa repliker skapades nämligen där och då: "CONTAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAACT!" 22/11 http://www.cjs-cdkeys.com/categories/XBOX-360-Games/ t.ex. "The Elder Scrolls V: Skyrim - Xbox Live Download Code 192.71 SEK" så ifall du var skeptisk om det går köpa online "cdkeys" till konsoll så funkar det till viss del idag :) 22/11 Zavvi.com säljer billiga spel. Betalar ca 400 för nya konsollspel. Tar såklart en vecka eller så att få dem med gratis frakt. Köpte Halo 4 collectors edition där för 630 spänn. Samma utgåva kostade 995 på webhallen. 22/11 En tydligare rubrik hade varit något i stil med: "Ett sålt spel per enhet/konsol så går vi plus" 22/11 Ja logiskt, då borde mitt GameDevStory på mobilen kosta runt 600:-? Eller kanske borde film och konsolspel kosta 14:-? :) 22/11
Skicka en rättelse