Felaktiga klienter, nekade inloggningar och mycket annat ledde till en komplicerad födelse för det massiva actionspelet.

Häromkvällen släpptes #Planetside 2 men om du följde kommentarstråden här på FZ eller de i de officiella forumen märkte du ganska snart att något inte stod rätt till. Folk hade problem att logga in, registrera konton och såväl servrar som hemsidor kraschar omvartannat. Detta är i sig inget ovanligt under en lansering av ett nytt massivt onlinespel men tittar vi bakom kulisserna verkar ett par rejäla missar varit den största boven.

I en tråd på The Escapist läser vi bland annat att fel spelklient har distribuerats av Steam. Europeiska användare ska ha fått den amerikanska versionen, vilka inte var kompatibla med varandra. Inte heller medlemsregistren pratade sinsemellan, konton som skapats på den amerikanska sidan gick inte att använda i den europeiska versionen och vice versa. Förhoppningsvis är problemen lösta till helgen, annars lär irritationen nå oanade höjder.

Tack till Cane, xermalk för detta #nyhetstips!
Tror att spelet är superb bara prestandan ökar, definitvt. Problemet för mig är väl mitt dåliga tålamod. Fungerar inte grejerna direkt tappar jag intresset och PS2 är enligt mig, ospelbart för tillfället. Sedan ska man väl inte klaga allt för väl när... 06/12 Du har förmodligen som många många andra (jag också) hamnar på en very high pop server eftersom det bara var två EU servrar uppe ett tag, dom jobbar febrilt med att fixa prestandan på dom servrarna och jag tycker det blir bättre hela tiden. Visst är det... 23/11 För er som Kör med F-Secure som Antivirusprogram och får errorn "planetside2.exe har slutat att fungera" avaktivera deepguard så ska det lösa sig. gjorde det för mig iallafall! 22/11 Förstår vad du menar och det är helt korrekt, säkerligen. Jag tycker dock att det är väldigt tråkigt då spelet troligen förlorar många spelare på att de lanserar en produkt som uppenbarligen ej är klar. Det försämrar ju inte bara ryktet för spelet i frå... 22/11 Det fans bara US / AU servrar vid start !! 22/11 " Förstår inte varför de släppt spelet ens en gång utan att förlänga betan." Så de kan säga till aktieinnehavarna att en produkt har lanserats. Jag tror detta spelet kommer förbättras rejält ju längre tiden går, både design och buggfixning. Nu ska jag... 22/11 Fruktansvärt tröttsamt hur spelet laggar såpass att jag plötsligt dör. Stod t.o.m. att jag begick självmord när jag bara stod stilla på en terräng. Jag kan acceptera buggar i ett nytt spel men Planetside 2 är - för mig - ospelbart. Förstår inte varför... 22/11 ...eller så väljer man bara en EU server efter man startat spelet? 22/11 Det flyter ju på som en dröm, och ingen delay/latancy som i BF3. Underbart. 22/11 Var ju bara att editera 1 liten fil så kunde man spela med Steam på EU server Edit LaunchPad.ini lägg till environment=psg 22/11
Skicka en rättelse