En av gårdagens stora snackisar uppstod när Oles Shishkovtsov, chefstekniker på #Metro: Last Light, menade att Wii U:s processor var "hemsk, långsam". Något som omöjliggjorde att spelet skulle kunna släppas på plattformen. Utgivaren bakom titeln, #THQ, blev såklart inte helt nöjda med hur citatet användes i media och representanten Huw Beynon gav därför en längre förklaring till Eurogamer.

– Det [Metro: Last light] är ett väldigt CPU-intensivt spel. Jag tror att det har verifierats av flera andra källor, inkluderat folket på Digital Foundry, att processorn på Wii U inte är lika snabb som på andra konsoler. Flera utvecklare hittar även runt detta på grund av andra intressanta aspekter på plattformen.

Beynon fortsätter sedan:

– Jag tror det som frustrerar mig mest med hur citatet har använts är att det inte har funnits möjlighet att säga "Jo, visst, precis den komponenten är möjligen..." kanske är hans åsikt att det inte är lika lätt på grund av hur 4A:s spelmotor är byggd, i jämförelse med andras.

Han stänger heller inte dörren för att Metro: Last Light faktiskt kan släppas på Wii U men det skulle kräva mycket tid och arbete. Något de inte har i dagsläget eftersom de arbetar på Playstation 3-versionen.

http://wiiudaily.com/wii-u-cpu/ Förvisso ett ganska gammalt rykte, så om det stämmer vette tusan. Dom absolut ryktena säger att man har tagit Broadway (Wii's CPU) och klämt in flera såna i den nya Expresso-CPUn, gjort några modifikationer och ökat klock... 23/11 Var läste du det? 23/11 BLOPS 2 ser både bättre ut och flyter bättre på Wii U, och den har dessutom kraft över för att kunna rendera ut ännu en fullscreen skärm på 480p i 60 FPS. Nu är inte multiplattformar direkt något man mäter en maskins kapacitet med, men om den klarar av... 23/11 Last light kommer INTE att se dagens ljus! Wu är för klen! 22/11 kollade just upp gameplay på det för att kolla om det var sant, damn gurl, det ser ju jättebra ut, men det är ju Call of Duty såklart, hade det varit hitman eller battlefield 3 så vettefan. http://www.youtube.com/watch?v=3AgcKKjxDME Assasins Creed. 22/11 Märkligt då att Black Ops 2 ser bäst ut på Wii U om den nu är så jävla svag. 22/11 Tror inte det här stämmer. Det sägs att Wii U CPUn är bra, men att den har en låg frekvens för att hålla strömförbrukningen nere. Då har den knappast 3Ghz per kärna, kanske så lite som hälften? Det sägs att 720 ska ha 16 trådar däremot.. ny kinect ska... 22/11 Att samtliga EA-titlar är dåligt kodade är väl ingen nyhet? :lol: 22/11 Fast det är sant att Metro 2033 är dåligt optimerat. Precis som Crysis. 22/11 Nä. Det ryktas om det, finns ingenting som i nuläget säger "Denna konsol har sämre hårdvara än den här konsolen!" Wii U har ANTAGLIGEN bättre hårdvara än 360 och ps3 men eftersom konsolen är ny är det svårare att veta vart gränserna går. 22/11
Skicka en rättelse