Square Enix utvecklar nästa del i sin Montreal-studio så att Io Interactive kan syssla med "annat".

#Hitman: Absolution släpptes igår och som välkomstpresent fick det en säker fyra i betyg av redaktör Andersson. Den danska utvecklaren #Io Interactive har dock redan börjat blicka framåt och bekräftar att nästa del i serien inte utvecklas av dem utan av Square Enix Montreal. Något som blev känt för precis ett år sedan. I en intervju med Official Playstation Magazine kommenterar Tore Blystad, producent på #Absolution, saken.

– Du har ett utvecklat varumärke. De kommer att göda varandra och vissa saker kommer att stå ut. Det tar så lång tid att utveckla dessa spel att det är, om du har möjlighet, fördelaktigt att göra parallellt.

Hitman blickar mot nya möjlígheter

Han gör också en liknelse med samarbetet mellan #Treyarch och #Infinity Ward men det kanske inte är, ur ett gamerperspektiv, den mest lyckade kopplingen att göra. Marknadsmässigt framgångsrikt men inte särskilt populärt. Däremot berör han några andra problem som kan uppstå.

– Det finns flera problem du kan stöta på under den här sortens produktioner, några riktigt fundamentala som har stor effekt på spelet - som exempel hur du skapar vissa mekaniker. Om du ändrar den för mycket ändras hela gameplayet.

Blystad är tystlåten om vad Io arbetar på om det inte är ett nytt Hitman-spel. Blir det ett tredje Kane & Lynch-spel eller något helt nytt?

Skicka en rättelse