Om fem dagar släpps till sist Baldur's Gate: Enhanced Edition. Peppa upp dig inför releasen med den färska gameplay-trailern.

Planen var att #Baldur's Gate: Enhanced Edition skulle ha släppts den 15 september. Men bara dagarna innan den planerade releasen kom #Overhaul Gamesandra tankar och beslöt att en novemberrelease var en bättre idé.

Och så blev det. På onsdag släpps till sist spelet, en nyversion av en av de riktigt stora rollspelsklassikerna med nya karaktärer och färska uppdrag. Utvecklarna lovar över 400 förbättringar. Några av dessa kanske du lyckas hitta i den färska gameplay-filmen?

[video=12966]

Tyckte grafiken såg lite bättre ut på bilderna :S. Men men. Man ska ju inte spela för grafiken 25/11 För mig låg BG's storhet i karaktärer, story och dialog, har inte sett mycket i genren som slår dessa spel på de punkterna. Planescape: Torment ligger på samma nivå och NWN2 kom farligt nära. Mass Effect och Dragon Age har inte mycket att komma med i... 25/11 Baldur´s Gate var spelet som på allvar fick mig att gilla RPG och efter det spelet var jag även ett stort fan av Bioware. Även om NWN kanske inte var av samma klass så var tillägget HoTU riktigt bra men sedan verkar det gått utför med Bioware. ME kom... 24/11 Alltså, för att vara tydlig här: Alla grafiska assets från BG1 är ju handritade, så det finns ju inget magiskt sätt att bara "snygga till" grafiken om man inte vill sätta en armé av grafiker på att rita om hela skiten. Det är inte det Overhaul Games har... 24/11 Rent grafiskt så ser det sämre ut än den mod som finns för första spelet men den baseras ju dock på BG 2 motorn. Det största problemet med första spelet var att det var buggigt och därför sluta jag spela det och samma sak gällde första Icewind Dale (som... 24/11 Förstår inte varför en del alltid förväntar sig sådant som det aldrig har varit tal om. :P Originalet känns ganska klumpigt och har en del problem med modern hårdvara, det här kommer absolut att förlänga livet på några av de bästa spel som gjorts. :D 24/11 I CAN FEEL THE NOSTALGIA OVERTAKING ME IT IS A GOOD PAIN 23/11 My hotel's as clean as an Elven arse! :) 23/11 Dock kan jag tillägga att det finns vissa saker i nya som inte fanns med i de gamla och det är de nya klasserna/raserna och The black pits. Kanske det motiverar till ett köp trots allt :) 23/11 Har nyligen kört igenom Baldurs Gate 1 - 2 samt Icewind Dale 1 och håller på med Icewind Dale 2 just nu, fantastiskt kul att återuppleva dem igen. Givetvis med tweakarna och Widescreen/högupplöst-patcharna som förhöjde spelkvaliteten. Tycker att grafike... 23/11
Skicka en rättelse