Ubisoft-chefen Yves Guillemot är inte glad åt att spelbranschens femåriga konsolcykler frångåtts under denna generation.

#Ubisoft-chefen Yves Guillemot är inte nöjd över att #Nintendo, #Sony och #Microsoft valt att frångå branschens traditionella femåriga konsolcykler under denna konsolgeneration. Han anser att den förlängda generationen varit dålig för spelutvecklarna och enbart gynnat hårdvarutillverkarna själva.

-- I spelindustrin var vi vana med att byta maskiner vart femte år. Den här gången är vi inne på det sjunde året med 360. Vi behöver nya konsoler eftersom vid slutet av cykeln går marknaden i allmänhet nedåt på grund av färra nya varumärken, färre nya spel. Det har skadat industrin litegrann, säger han.

Yves Guillemot säger att det är vid konsolskiftena som möjligheterna till nya varumärken och nya typer av spel infinner sig.

-- Övergångarna är de bästa tillfällena att få alla våra kreatörer att ta mera risker och göra annorlunda saker. När en konsol varit ute under en lång tid... då tar du inte lika mycket risker på helt nya varumärken eftersom även ifall de är bra så säljer de inte så bra.

-- De nya konsolernas början är alltid ett bra tillfälle för innovation, avslutar han.

Skicka en rättelse