Några hundra tusen färre än Wii:n lyckades med 2006, men är trots det inte helt lätt att få tag på borta i Amerika.

18 november släpptes Wii U lös borta i Nordamerika, och nu rapporterar #Nintendo att de under konsolens första vecka på marknaden lyckades sälja 400 000 maskiner. Detta brädas dock av Wii:s inledande åtta dagar under 2006 som ledde till 600 000 sålda enheter, och det rådde därefter extrem brist på Wii:s, en brist som höll i sig i runt ett kvartal.

Även denna gång uppges den nysläppta konsolen sålt slut i affärerna, men det finns även motargument från mängder av gamers på spelforumet Neogaf som påpekar att det inte verkar vara samma oheliga brist som förr. Även den "grå marknaden" ligger långt under hur det låg till under förra konsolgenerationens släppperiod.

Nintendo uppger att de totalt sålde 1,2 miljoner av Wii, Wii U, DS och 3DS i Nordamerika under nämnda vecka, en synnerligen försäljningskraftig vecka i samband med Thanksgiving. Värt att notera är att hela 300 000 gammel-Wii:s såldes. På fredag släpps Wii U även på våra breddgrader, och självfallet blir det intressant att se hur utfallet då blir.

Håller tummarna för att Giganten eller Media Markt har ett exemplar åt mig på fredag. :D 27/11 De testar så gott de kan. Men säg att cirka 1000 personer jobbar (tog siffran ur luften men det är ju en hel del då Nintendo även jobbar tätt med IBM och AMD) med att debugga Wii U:n, då är det ju självklart att det är lättare att upptäcka fler fel och... 27/11 Pålis : Gammal nyhet, och kommer att åtgärdas med firmware. 27/11 Läser i dagens kvällstidning GT att många i usa har tydligen fått problem med sin Wii u, den fryser och börjar pipa högljutt, det är så många som har det problemet att Wii u har redan fått ett problemnamn, Horn of death, så Xbox hade rrod som senare för... 27/11 Det finns möjlighet att bygga ut minnet med hjälp av SD-minne och extern hårddisk upp till 3TB. 27/11 Jag väntar med att köpa ett Wii U tills det finns spela som lockar, som det är nu är det bara Nintendo Land som jag vill ha och tänker inte köpa Wii U bara för det. När lite fler bra titlar har kommit så kan det nog bli ett köp. 27/11 Nu blir det ju iof bara 3GB och 25GB kvar efter att Wii U tagit 4.2GB gisslan till sitt OS och dyligt. 27/11 Det fanns faktiskt Wii U baspaketet kvar dagen efter release på Nintendo World i New York. Så förhoppningsvis är den inte lika svår att få tag på som föregångaren när den släpptes... 27/11 Är inte hårddsiken lite i minsta laget på Wii u ? Basic Pack har ett inbyggt 8GB inbyggt flashminne och Premium Pack 32GB inbyggt flashminne. Det ska väl komma en del nedladdningsbara spel också eller ? 27/11 Hoppas du gör en Lets Play på ZombieU i framtiden 27/11
Skicka en rättelse