Det har ryktats om detta tidigare, men nu tycks det ha fått lite mer kött på benen. För en vecka sedan rapporterade sidan Rumorreporter.com följande:

...the fifth Monkey Island is coming. I know some of the guys who worked on the music compositions for the original PC classics, and they say that it is currently being planned amidst rumors. However, LucasArts has so many things on its belt right now, including a Wii title that has yet to be named. Don't expect any revitalizations of its classic graphic adventures until 2008 at the earliest.

Detta i sin ensamhet hade inte varit värt mycket mer än ett höjt ögonbryn men så för någon dag sedan mailade LucasArts designer Steve Purcell tre konceptbilder till fansajten worldofmi.com tillsammans med ett kort meddelande:

in no way connected to any existing or canceled piratey project

Med tanke på de tidigare spelens humor känns det inte alltför långsökt att den femte delen i serien verkligen kan vara på gång, men som alltid när det gäller liknande rykten bör du inte ropa hej för tidigt.

Tack till Phosphor för detta #nyhetstips!
Dom där bilderna kommer inte alls från Monkey Island 5. Kolla här (http://miwiki.net/Monkey_Island_movie)! 28/07 Jo, dem är riktiga bokstavligen, men vissa anser att dem inte räknas som det för att Ron Gilbert inte gjorde dem. 18/01 vadå riktiga??!! alla spel är väl riktiga?? lr har jag bara drömt om 3&4an?? 12/11 är det någon som vet vart jag kan fixa monkey island 3 intro låten?? hittar typ bara intron till The Secret of Monkey Island, som verkar vara det första... 12/11 Japp, det stämmer! länken jag nämnde ovan är en länk till en hemsida för att "FAKTISKT" ladda ner och t.o.m spela det "Klassiska" Monkey Island-Spelet och även minnas humorn som den var och är! Har alltid velat spela 3:an, men nog är alltid "hela" serie... 20/06 Hej alla Ap-ön-diggare! kolla in den "här" sidan: "www.486games.net" och hitta ditt exemplar av Monkey Island, IDAG!! 20/06 Flopp är väl att ta i? 20/06 3:an är lugnt bäst, humorn är mycket mer härligare i 3:an än något av dom andra spelen. 1-2 är ok men dom lever i det förflutna 3:an är kungen över dom alla. :) 15/06 Man kan inte säga att 1:an och 2:an är dom riktiga spelen. Tycker du så bara för att dom är gjorda i början av 90talet eller vad? 3:an har helt klart den härligaste musiken, härligaste grafiken och härligast humor. Sen har 2:an härliga stunder också :D... 15/06 Jag hoppas dom inkluderar någon sorts "flashback" för dom som vill fatta vad hela MI-historien går ut på, med tanke på hur extremt lång tid som gått mellan alla spelen. Det vore grymt. För övrigt kan jag bara dela den extrema entusiasmen - en av min bar... 14/06
Skicka en rättelse