<img align="right" src="http://xtrmntr.fz.se/fz/nyheter/avalanche-logga.gif" width="100" height="73" border="1" hspace="5" vspace="5"></img>Utöver #Just Cause 2 snickrar Stockholmsbaserade #Avalanche Studios på ytterligare två, än så länge hemliga actionspel. Det ena handlar om en samurajliknande krigare som flyger drake och möter soldater och monster. Detta skriver pappersupplagan av Dagens Industri, som fått kika på spelet i fråga.

Avalanche vd Christofer Sundberg avslöjar att de skrivit kontrakt med två amerikanska förläggare, en affär som ska vara värd 238 miljoner kronor. De två spelen släpps till Xbox 360 och Playstation 3 och planen är att de ska nå butik år 2009.

- Det ena projektet har vi jobbat med som koncept under flera år, medan det andra var en galen idé som gått väldigt fort att jobba fram, säger Sundberg.

Med tre unika titlar under utveckling samtidigt tar Avalanche steget till att bli landets kanske största utvecklare.

En ninjasnubbe som rider en drake, finns en chans att det är en remake av ett gammalt spel, om någon vet ett spel där man gör detta som på något sätt skulle kunna göras om till ett actionspel för konsol så tala ut, kan inte komma på ett sådant spel själ... 14/06 jag ville bara tillägga att jag inte gillade stilen på spelet och hoppas på att dom ändrar den annars var det ett bra spel och vem vet kanske så kan jag ha fel det har spelet kan bli riktigt bra 14/06 Att avfærda ett spel på en mening och førutfattade meningar ær.. WOW.. strålande! -_- 14/06 Nej, men det är ändå en arbetsgivare som sysslar med speltillverkning och ger svenskar jobb. 14/06 Jag tyckte Just Cause såg jäkligt trevligt ut på screenshotsen, frånsett motion blurren då. Fick aldrig ens se om det gick att stänga av, testade demot men var fast i 60Hz pga knepigheter med grafikkortet så det var inget att försöka spela när man sitte... 14/06 "en samurai liknande krigare som rider på en drake" Den meningen är både felaktigt och missvisande. Det är i alla fall det snyggaste jag sett i spelväg hittills. 14/06 EA Dice kan ju knappast räknas till en av landets spelutvecklare längre, det är ett svenskt kontor hos en amerikansk utvecklare/förläggare...;) 14/06 Med betoning på "räkna bort" ja, då börjar dom resterande närma sig varandra i storlek, men det är väl ganska ointressant när det gäller debatten "vem är störst i Sverige". 14/06 en samurai liknande krigare som rider på en drake? låter som skit... och om det är den fula tecknade stilen som var med i just cause på filmerna så kan man lika gärna skita i att spela det 14/06 Beror ju helt på vem som äger rättigheterna. Just Case är ett IP som ägs av SCI, så snarare blir Avalanche tvingade till att skapa nya koncept om de vill arbeta med fler förläggare. Jag tror även jag läste någonstans att Avalanche vill arbeta med fler... 14/06
Skicka en rättelse