Att Sixaxis skulle begåvas med rumble är inte något nytt rykte, men det har nu fått ny fart tack vare ett inlägg på bloggen Inner Bits. Den drivs av ett antal personer från spelindustrin och de har uppenbarligen hört från flera källor inom Sony som gör gällande att en handkontroll är under utveckling. Arbetet tycks dock inte gå helt smärtfritt då Sony nu kämpar med att dra ner batteriförbrukningen som skjutit i höjden på grund av skakfunktionaliteten.

Many have suspected that since the agreement, Sony will have been working on a new controller with rumble support. We can now confirm that this is the case. We’ve heard from two independent sources at Sony that they have been working on prototypes for several months. Officially, the corporate line is still “no comment”. Unofficially, Sony is facing some difficulties with battery life; i.e. Between the rumble and the wireless support, the batteries are draining too fast to be acceptable for consumers.

Tac-2 > * 20/06 Då får jag väl kontra med att jag tycker handkontrollen till 360 är helt värdelös. Lika smidig och ergonomisk som en surfingbräda. Sa jag att jag tycker den är sjukt ful också? :P Ser ut som ett pedagogisk hjälpmedel för barn 2-6 år. PS3-kontrollen kund... 20/06 ^-- *gives flameshield* Du kommer behöva denna ;P 16/06 Håller med föregående talar. Har aldrig riktigt gillat ergonomin i PS-kontrollen. Att dom sedan inte utvecklat den ett jota på 3 generationer gör ju bara saken ännu mer pinsam. Den är ju inte "ultimat" på någe sätt. Och de här med att dom nu sätter in... 16/06 Tycker själv att ps1-2 och 3 kontrollerna är en bit oergonomiskt plastskräp jämnfört med xbox360 kontrollen som är helt underbar. Sen att i efterhand komma och lägga till funktioner på den är bara billigt. Gör den ordentlig från början! 16/06 rumble äger måste kännas tråkigt att köra action spel utan det 16/06 Precis, trådlöst är jättebra, bara jobbigt med en sladd som du kan trassla in dig i. 16/06 Låter rätt ;P Varför sätter sony in last gen teknologi i sina kontroller när de dissade det? Lyssnade dom på sina konsumenter för en gångs skull? Tror folk i helvetet ska börja köpa regnkläder. 16/06 Hm... då har du inte varit med om att folk ibland ska gå förbi tv:n när man sitter o spelar o så sliter de ur kontrollen bara för att de är klantiga att inte se sladden. ^^ Trådlöst när det gäller konsoll är kanon... till PC, totalt meningslöst. 15/06 Om det inte skakar så är det inget att ha :> 15/06
Skicka en rättelse