GTA-fansen skapar en online-petition i hopp om att Rockstar ska släppa GTA V även till Windows.

GTA-fans med pc som spelplattform har skapat en namninsamling online i hopp om att få #Rockstar att släppa en Windows-version av kommande storspelet #GTA V. Hittills har nästan 60 000 signaturer plitats dit – förhoppningen är att nå över 100 000.

Så här skriver organisatörerna bakom namninsamlingen.

– Snälla, släpp GTA V på pc. GTA-spel har varit en stor del av så många människors liv och det är oerhört tråkigt att inte se den senaste delen av serien komma till den mest kraftfulla plattformen. Saker som modifikationer har alltid varit en stor del av pc-spelande och ett moddat GTA är något av det mest roliga man kan ha. Jag hoppas ni överväger att släppa GTA V till pc eftersom det skulle göra väldigt många människor väldigt glada!

I dagsläget är GTA V endast bekräftat till Xbox 360 och Playstation 3. Rockstar-chefen Dan Houser har tidigare sagt att studion överväger att släppa spelet också till pc och Wii U.

100,000 pers kommer dock inte göra det värt att göra en bra portning. Givetvis är mörkerantalet mycket större. För mig spelar det absolut ingen roll jag inhandlar det antingen till PS3 eller till PS4 om de väljer att släppa det till den också/istället.... 28/03 Nu är den uppe i 100 000 :D 29/11 Det är väl inte konstigare än att tro på evolutionsteorin? 28/11 det kan ske av lite olika anledningar. t.ex att en plattformshållare köper exklusivitet för spelet i ett antal månader. en annan orsak är att utgivaren är rädd för att spelet ska piratkopieras på PC, därav släpps pc versionen senare. detta brukar dock... 28/11 Kanske behövs en namninsamling göras och sedan skickas till Statistiska centralbyrån där vi kräver att de tar fram statistik som visar hur effektiva namninsamlingar verkligen är. 28/11 Underskrifter? pfhh kan man sätta in dom på banken? Jäkligt enkelt att skriva under att man vill ha ett spel och sen tanka det ändå. Nej förhandsboka spelet och förskottsbetala så ska ni få se att en pc version kommer snabbt som ögat. 28/11 RDR var aldrig tänkt att släppas till PC, däremot så har alla alla GTA spelen, Max Payne osv. släppts till PC och de kommer med största sannolikhet fortsätta att släppa de flesta kommande spel till PC då det finns en marknad där också. Rockstar skulle... 28/11 Det är väl jag helt medveten om, jag skrev ju typ samma sak. Det är ju löjligt hur folk tolkar "fientlighet" mot ens favoritkonsol. Varför får man tummar ner? Vad är det som inte är sant ? Eller tror folk att man automatisk inte har förbokat ett Wii U... 28/11 Jaja, trodde jag hade förklarat mig. Har editerat bort det nu, nöjd? Vad då pöjk? Jag är för bövelen född en hel rackarns månad före dig ;) 28/11 Lanade på GTA 2 med några polare för några veckor sedan 28/11
Skicka en rättelse