Ryktet om den nya versionen av Wii visade sig stämma, men det är osäkert om den hittar till Sverige.

I förrgår rapporterade FZ om ett rykte om en ny hårdvarurevision av Wii i form av Wii Mini. Nu har Wii Mini bekräftats officiellt av #Nintendo, men ännu så länge är den "nya" konsolen enbart planerad för släpp i Kanada.

– Konsolen släpps i Kanada den 7 december med ett rekommenderat återförsäljarpris om 99,99 dollar. Inga utannonseranden har gjorts kring andra regioner, säger Nintendo UK till Eurogamer.

Wii Mini kommer inte ha möjlighet att ansluta till internet och stöder därmed inte online-funktioner i spel. Konsolen är inte heller kompatibel med gamla Gamecube-spel eller Gamecube-tillbehör. Till skillnad från tidigare Wii-modeller tycks Wii Mini vara en så kallad "top-loader", det vill säga att du matar in spelen på konsolens ovansida.

Frågan är om Wii Mini hittar till Sverige förr eller senare. Vad vi i alla fall vet med säkerhet är att Wii U lanseras nu på fredag.

Den nya modellen ger gamla Wii en liten boost nu när den hamnar i skuggan av Wii U, är nog idén. Det här är ju ett vanligt trick man använder sig av när konsoler har funnits ute ett tag. Sen får man väl ner fraktkostnaderna en aning med mindre paket som... 28/11 Det här blev en sån där överraskning där man inte vet man får i sina paket på jul haha =). 28/11 Förstår inte heller riktigt poängen med detta... 28/11 Men varför NU? För några år sen, okej. Men dom verkar lite sent ute. 28/11 Hampus tänker att kanadensarna gillar stora hus, stora bilar och stora grillar. Små Wii:s blir en spännande motpol. Självfallet! 28/11 För Kanada är ju valet att inte ha Internetmöjligheter klockrent. Det vore ju synd om de använde upp sin 20mb-cap direkt. 28/11 om det avser den engelska definitionen av video så kan nog inte Game&Watch räknas, den latinska funkar dock, men det gör ju nästan allt då inklusive spelkort. WiiU å andra sidan är kanske den maskin hittills som mest skulle kunna kallas just för televis... 28/11 Klickade på "Nintendo"-länken i nyheten. Antog att jag skulle komma till deras hemsida, men kom istället till FZ:s sida om Nintendo. Där finns följande beskrivning: "Nintendo Anrikt företag känt i huvudsak för sina spelkonsoler och sina spelkaraktärer... 27/11 Vill ej ha. Varken snygg eller funktionell. Inget onlineläge...inget Virtual Console då. Eller onlinespel. Njae, jag passar. 27/11 Är ju en förenklad version av den gamla wii, ingen wifi heller verkar det som. Så marknaden är väl inte så stor, så de testar lite först kanske. 27/11
Skicka en rättelse