Det är inte ovanligt att #Rockstar Games titlar river upp känslostormar hos censurer men frågan är inte om #Manhunt 2 tar priset. Den brittiska organisationen BBFC har nämligen bestlutat sig för att förbjuda försäljningen av spelet i Storbritannien, ett beslut som tas på följande grunder:

In the case of Manhunt 2 this has not been possible. Manhunt 2 is distinguishable from recent high-end video games by its unremitting bleakness and callousness of tone in an overall game context which constantly encourages visceral killing with exceptionally little alleviation or distancing. There is sustained and cumulative casual sadism in the way in which these killings are committed, and encouraged, in the game.

Censur ska inte användas i ett demokratiskt samhälle. Censur är nåt som förknippas med länder som kina och kuba likväl nordkorea. Inte demokratiska länder i västvärlden. Hycklare säger jag bara. 22/06 Rätta mig om jag har fel men att spelet inte får en "rating" kan väl inte likställas med att spelet är förbjudet? Både i USA och Storbritannien går det väl att släppa media "unrated". Problemet är att många affärer inte vill befatta sig med saker utan... 22/06 Vad förväntar vi oss? Storbrittanien är en nanny state som förbjuder orelaterade saker i moralpanik på löpande band. Och som dessutom i ett utslag av socialfascism gärna inför nya lagar som öppnar för omhändertagandet av ungdomar som beter sig 'antisoci... 20/06 haha fjantiga britter :) 20/06 Hahahah, folk säger att det inte finns några våldsamma spel till Wii... Men ändå är Manhunt 2 antagligen det första kommersiella spelet som bannas i Storbritannien detta året, och inte fan är det till Ps3/360! :D 20/06 Undrar om de kommer förbjuda Overlord också där ska man ju vara så ond som möjligt!? 20/06 "Now Sid, don't you blame the movies, movies don't create psychos, movies make psychos more creative!" 20/06 Tycker dom kan förbjuda Sims i så fall också. Där kan man ju stänga in folk i rum och låta dom svälta ihjäl samtidigt som man kollar på dom. Det är väl grymt om något. 20/06 Zomfg censur, de måste vara i direkt maskopi med SATAN, förstår de inte frihet betyder, jävla terrorist-stat styrd av ren ONDSKA vi måste FÖRKLARA KRIG och instifta demokrati! 20/06 radiuz. Varför skulle det vara våldsammare bara för att man utför handlingen med större rörelser? Resultatet blir ändå det samma. Snarare så skulle 360 mördande vara värre för att det är så diskret. Ingen ser att jag mördar *muahahahahaaaa* Håller också... 20/06
Skicka en rättelse