Enligt automatspelslagen måste personer som ansvarar för en lokal där flipper och liknande spelmaskiner finns tillse att barn eller ungdomar inte använder dem. Tillstånd kan sökas för verksamheten men då kan krav på lägsta ålder och öppetider tillkomma. Lagen är från 1982 då internet- och spelcaféer inte fanns i vartannat kvarter men ett pågående fall i regeringsrätten kan få dem att behandlas likvärdigt.

Om så sker kan nightgibbs bli olagligt utan tillstånd och eftersom majoriteten av deltagarna är tonåringar lär även tillåtna spelnätter försvinna på grund av ålderskravet.

Tack till anon1001 för detta #nyhetstips!
Flipper sent på natten förstår väl alla att det är farligt, sniglarna man kunnat cykla över skulle snart ta över totalt. 22/06 Nej det tror jag inte. Varför frågar du det? Menar du på allvar att du skulle börja knarka bara för att battle.net kraschar? Kolla här innan så är du snäll (http://www.sjukinfo.net/psyk.html#i). 22/06 om folket bara kunde sköta sitt drickande, dom flesta har så taskigt ölsinne så det finns inte. Som Dj har man sett ett och annat, sen har man fått många skratt som inte går att köpa för pengar ;) Sen gällande lagar, så kan dom göra en uppdatering, 1980... 21/06 Muahaha jag gillar fotot i din profil. ;) 21/06 Fantaftic! Good for you! Har inga stora problem med nykterister, antar att dom har sina skäl *host*alkoholproblem*host*. Det som får mig att skjuta rygg är nykterister som ser sig som mer förmer än andra och tvingar på folk sina moralkakor. Och förreste... 21/06 Haha jag menar det! Ut och spring i stället jäkla chipsungar! 21/06 Ta bort alla dataspel så skulle det bli bättre på jorden, tänk på alla Koreaner som spelar ihjäl sig och sina barn, samt de psyksjuka som blir våldsamma! Vanliga människor behöver lite droger för att klara sig i det här artificiella och onda samhället... 21/06 Oftast brukar det gå utför när man tar bort saker från världen, men om all sprit skulle försvinna skulle det sannolikt bli bättre på jorden. 21/06 Fördomsfull? Det är ingen "för"-dom - det är en "efter"dom. ;) Jag lovar att jag har tre gånger så roligt utan sprit än vad många har med sprit. Jag och min bror, till exempel, har jättekul tillsammans och vi skrattar ofta och länge - utan kemiska hjälp... 21/06 Svartsmurfen, tror du på allvar att man sätter i sig en näve narkotikum för att man inte kan lira cs på internetcafét längre? När man är 10 år? Jag menar jag hade ju gjort det om battle.net krashade, men jag är 24. 21/06
Skicka en rättelse