Ny rapport röjer intressanta demografiska data om hur spelsituationen i Sverige egentligen ser ut.

Idag har en större rapport dykt upp som röjer spelvanor för den svenska befolkningen. Det är Interactive Software Federation of Europe (ISFE) som ligger bakom Video Games in Europe: Consumer Study (Sweden). Bland annat röjs att det är 62 procent av svenskarna som spelar, varav 47 procent kvinnor och 53 procent män. I den större europeiska studien är Sverige bara ett av 16 länder som undersökts, och en jämförande studie förväntas dyka upp inom kort.

Siffror och statistik:

  • 62% av Sveriges befolkning i åldrarna 16 till 64 spelar.

  • 47% är kvinnor, 53% är män

  • Flest spelare finnes i kategorin män, 16-34 år gamla

  • 47% av föräldrarna spelar med sina barn

  • 76% av alla gamers spelar online

Studien har genomförts av Ipsos MediaCT tillsammans med ISFE, i form av både onlineformulär och vanliga intervjuer. Totalt deltog 635 svenskar i åldrarna 16-64 år och med breda demografiska skillnader.

Om du känner dig sugen på att läsa mer detaljer såsom format, hur kunskap om åldersmärkning ser ut samt andra onlinevanor har Dataspelsbranschen publicerat hela rapporten.

47 % tjejer? var hittar man alla dessa? eller räknas farmville som spel? ( no offense, men det breddar ju målgruppen rejält ) Edit : De skulle vara kul att se FZ's användarstatistik, då den möjligen utgör den lite mer "riktiga" formen av gamer. 28/11 lol orka spela! nördar 28/11 Man kan se det såhär också. Att för varje person som deltog i denna undersökning så var det 14983 som inte deltog. 28/11 Varför är det dumt? Det är ju fortfarande spel, och folk som spelar dom räknas som spelare. 28/11 Sådana här undersökningar med så EXTREMT få deltagande i förhållande till vad de ska representera är bara löjligt. 28/11 Dina matterkunskaper är nog tyvärr helt bortblåsa :P För att få reda på totala summan om 635 skall motsvara 0.00005% så måste du dividera med 0.0000005 för att få Sveriges befolkning. Isåfall har Sverige en befolkning på 1.27 miljarder invånare enligt... 28/11 Det ser faktiskt (tyvärr) ofta ut så där när man presenterar undersökningar. Det blir lätt för tekniskt för den tänka läsaren om man ska redovisa stickprovsvarianser och liknande i texten som är tänkt för läsare som inte är skolade i matematisk statisti... 28/11 Absolut, tror inte någon är intresserad av hur många som spelar mobil'spel' då de flesta av dessa spel inte har någon som helst utmaning, hur detta stimulerar hjärnan på folk vet jag inte. Den enda gången jag spelar spel på mobilen är när jag har 5-10... 28/11 Hehe, och folk trodde att rollspel gjorde folk till mördare, våldsverkare och satanister. Vissa påstod även att hårdrock dödade krukväxter, lol. Folk är och förblir fördomsfulla och rädda för sådant de inte förstår eller själv anammat. Tiden utvisar doc... 28/11 Jag minns på min tid då man var en nörd bara man hade en dator hemma i sitt hus. Spelade men något så var man en datornörd. I dålig bemärkelse. Nu spelar i princip alla något slags spel, om det är på mobilen eller på datorn eller på konsolen. 28/11
Skicka en rättelse