Valve-animatören Christine Phelan tycker att det är att göra spelbranschen en otjänst att per definition se så gott som hela industrin som sexistisk.

Dagens stora snackis på FZ har utan tvekan varit twitter-stormen som uppmärksammar sexismen i spelbranschen. I en färsk intervju med magasinet FMV säger #Valve-animatören Christine Phelan att det är att göra spelbranschen en otjänst att per definition se så gott som hela industrin som sexistisk. Istället tycks hon efterlysa en mer nyanserad debatt för att komma till roten med problemet.

– Det finns tonvis med killar i spelindustrin, ja – det är en tuff situation. Men jag har aldrig behandlats som något annat än en team-medlem och jämlike med mina medarbetare, och det är en stor otjänst mot dem att folk automatiskt antar att de kommer behandla mig annorlunda för att jag är kvinna, säger Christine Phelan.

– I slutändan är jag det arbete jag producerar, inte ett par bröst. Det är individer som kan vara sexistiska, och det är personer som återfinns i den bredare "rövhålskategorin" som gäller alla saker, inte bara spel.

Christine Phelan har jobbat med spel som #Brutal Legend och #Star Wars: The Force Unleashed. Just nu är hon aktuell med #Dota 2, hos Valve.

Tack till cm0s för detta #nyhetstips!
Andra påstår motsatsen, självklart är det dem upprörda som skriker mest. De som är nöjda måste man fråga istället. Sen att steriotyper finns i spelen är i sig inget problem och är dessutom något som går på båda könen. Män är känslokalla mördarmaskiner... 04/12 Nej inte i sig, men det är väl bara öppna ögonen när man spelar ett spel eller går på en spelmässa så ser man att det finns massvis med sexism i spel och på spelmässor med both babes osv. Vadå tvärtom? varför tror du denna diskussion finns för? Det är... 04/12 Att spelbranschen är mansdominerad är heller inget som helst bevis för att den är sexistisk, och i varje fall inte på ett sätt som påverkar kvinnor i branschen negativt. Tvärt om verkar de få kvinnor i branschen vittna om att den ger kvinnor ett väldigt... 04/12 Men många vågar inte söka utbildningar på grund av att de inte vill försöka slå sig in i en könsdominerad bransch. ett exempel: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=4737925 Det är därför diskussioner som dessa är viktiga, för... 04/12 Ironiskt nog är det en annons för Dead or Alive 5 precis bredvid denna artikel när jag läser den. Så länge branchen promotar skräp som detta har jag svårt att se hur saker ska förändras. 02/12 Jag är helt övertygad om att det skulle bli en succé... lite som när Wii kom och fångade upp alla som inte ens tittat åt en vanlig konsol =) 30/11 I ärlighetens namn så finns det även en hel del mer eller mindre nakna män i dylika spel^^ Det blir inget rabalder när Conan barbaren springer omkring endast iklädd en lädertanga och ett tvåhandssvärd. =) 30/11 Jag har kritiserat spelet APB av just denna anledning. Där kan vi snacka ett sexistiskt spel. Utvecklarna sa i princip till mig att jag är gay för att jag inte vill se tjejer i stringbikini springa runt. Vilket jag tycker är nonsense då spelet är en sho... 29/11 Som jag uppfattar det är det inte ett bristande antal kvinnor i branschen som är problemet vi diskuterar nu, det är hur de få som faktiskt finns där blir behandlade. Flera kvinnor inom branschen känner sig ofta kränkta för att män antar att de inte kan... 29/11 Kom ju en sammanfattning bara här om veckan från dataspelsbranschen (http://www.dataspelsbranschen.se/nyheter/2012/11/27/62-procent-av-svenskar-spelar-dataspel-enligt-ny-rapport.aspx) om spelare i vårt avlånga land allafall. 29/11
Skicka en rättelse