Ikväll kan du spela Windows-versionen av Baldur's Gate: Enhanced Edition. Läs vidare för att ta reda på vad som gäller de övriga formaten!

Ikväll lanseras #Baldur's Gate: Enhanced Edition vid klockan 21:00 svensk tid, men detta gäller enbart Windows-versionen. På grund av en elak kraschbugg så har inte Ipad-versionen fått godkänt av #Apple. Den släpps därmed förhoppningsvis under nästa vecka istället.

"Ios hade en spelstoppande bugg", förklarar Beamdog-bossen Trent Oster. Han säger att utvecklarna uppskattar att det kommer ta tills nästa vecka innan allt lösts och spelet godkänts via App store.

De som väntar på Android-versionen är utlovade att få denna efter att Ios-versionen gått live. Kraschbuggen ställer till problem även här.

– Vi kommer få Android klart innan jul. Listan av stödda apparater kan vara väldigt Nvidia-fokuserad, dock, säger Trent Oster.

När Mac-versionen lanseras är i dagsläget oklart. Ifall du vill kan du köpa och förladda pc-versionen av Baldur's Gate: Enhanced Edition via officiella webbsajten.

Nedan: gameplay i glorious 1080p.

"Fel" finns det nog många i spelet om man börjar leta. Det är ju ett gammalt spel med spelmekanismer som kanske kan kännas mossiga och onödiga. Man kan dock säga att spelet är motsatsen till "dumbed down" (smarted up?) och gillar man "hardcore stuket"... 29/11 faaaaaaaaaaaaan vad synd att det inte kommer till iOS idag.. Ska vara på resande fot idag och det hade varit guld att spendera 12 timmar resa med BG... :/ 29/11 Tragiskt att hälften av kommentarerna handlar om tjafs om plattformar istället för den härliga nyheten. JAG är i alla fall glad för releasen och fokuserar på nyheten istället. :) 29/11 Skulle låsas upp 21.00 svensk tid, men de verkar ha en del problem om man ser till uppdateringarna på twitter: https://twitter.com/TrentOster/status/273880602325950467 28/11 Hur är det här "Enhanced Edition"? 28/11 Har preloadat, någon som vet när den låses upp? 28/11 Jag kan inte beskriva hur mycket jag håller med dig om detta Sebastian Lind...och det finns inte tummen upp nog att göra det iheller. Så jag säger det med en sång! (som dock har absolut INGET med artikeln att göra :) ) http://www.youtube.com/watch?v=Ihn... 28/11 Beror på, gillar man spel som baseras på D&D eller gillar man mer spel som har inslag från RPG. BG handlar om strategi, att ha en bra sammansatt grupp och använda dessa på bästa sätt. Jag kan se förbi saker som nostalgi och för att ta ett exempel så är... 28/11 Jajamensan. 28/11 Håller inte med om att det var ett uppenbart skämt, av skäl jag redan redogjort för. Och jag tog inte illa upp, varför jag nu skulle göra det av någon anledning. :) Vi släpper off topic-snacket nu! 28/11
Skicka en rättelse