Vänta dig inga årliga GTA-släpp varken nu eller i framtiden, enligt Take-Two-chefen Strauss Zelnick.

GTA-serien kommer aldrig att börja släppas årligen, på samma sätt som #Activisions Call of Duty-serie. Det säger #Take-Two-chefen Strauss Zelnick, som hävdar att årliga släpp på sikt kan skada ett varumärke.

– Det är vår åsikt att om du vill ha långvariga varumärken så finns risken att konsumenterna slutar tycka om varumärket [om det kommer varje år], säger Strauss Zelnick.

Istället för att "göra en CoD" vill GTA-utgivaren snarare inspireras av James Bond-filmerna. James Bond är filmer som inte kommer årligen och som ibland kan ta längre uppehåll, men varumärket fortsätter trots detta att vara populärt när nya släpp väl sker. Det är något som gör Bond-serien "speciell".

Som exempel på hur årliga släpp kan inverka negativt nämner Strauss Zelnick #Call of Duty: Black Ops II-försäljningen, som är lägre än #Call of Duty: Modern Warfare 3-försäljningen var under motsvarande tid.

– Så har det aldrig varit för oss. Våra gör bättre ifrån sig varje gång. Varumärken som släpps årligen verkar förr eller senare gå in i väggen och vi vill inte att vårt varumärke ska gå in i väggen.

Siffernytt: GTA-serien har nu skeppat 125 miljoner exemplar sedan starten. Av dessa står #Grand Theft Auto IV för 25 miljoner ex. Det viskas om att #GTA V kommer bli ännu större och kanske bli det bästsäljande spelet genom tiderna.

Trots att GTA-serien är så enormt populär så är det oklart om det blir en pc-version eller ej.

Men jag tycker gott de kunde kängat Assassins Creed istället för CoD som till skillnad från AC aldrig i klartext uttryckt en avsikt att mjölka varje år. 29/11 GTA 4 var deras första spel till denna generation konsol, spelet kom 2008(?) För att vara 4 år senare så har grafiken inte blivit imponerande bättre alls. GTA 5 hade kunnat se ut som Crysis 3, Hitman Absolution eller någon annan bjässe om de faktiskt... 29/11 Det är synd att det ändå går så bra som det gör för CoD konceptet. Det gör det svårt att motivera den här approachen dom tar för aktieägare. Självklart är det såhär dom borde göra dock. Önskar bara att det gick sämre för CoD. 29/11 Fast de har uppdaterat grafikmotorn samt kunnat optimera spelet mycket bättre vilket gör att spelet ser mycket bättre ut än GTA IV till PC även på ett PS3. 29/11 Kolla denna länk, GTA IV PC mot så kallade GTA V PS3; http://www.gtaforums.com/index.php?showtopic=532740 Rätt slående likt, tycker du inte det? Rätt märkligt att PS3 klarar av att prestera så likt en PC. Jag tvekar inte på att trailern och diverse bild... 29/11 Tacka gudarna för det 28/11 Extremt bra sagt där, för vi alla vet att GTA V kommer vara bästa GTA någonsin tills GTA VI kommer 28/11 Jag är säker på att nästintill alla bilder och trailers som finns ute nu är från PS3. De har sagt att PS3 är konsolen de har mest fokus på. Även informationen och alla bilder som Gameinformers m.m. har släppt från spelet är ifrån PS3 versionen. 28/11 hello boys.. http://www.dsogaming.com/news/eb-games-has-the-pc-version-of-gta-v-up-for-pre-order/ 28/11 Precis samma inställning borde de ha till Hockey VM, årliga releaser är verkligen något som drar sugen ur spel och underhållning. 28/11
Skicka en rättelse