Nya förstapartsutvecklarna Black Tusk håller hus i Vancouver och ska göra ett nytt succéspel i stil med Halo och Gears of War.

#Microsoft har bytt namn på sin Vancouver-studio till #Black Tusk Studios och söker nya och välmeriterade utvecklare. Spelhuset ska stå för "stora spel, stora team och stora budgetar", och tanken är att de ska skapa nästa Xbox-exklusiva succéspel i stil med #Halo och #Gears of War.

Det mystiska AAA-spelet ryktas vara en rymd-shooter och det påstås att lead designern bakom #Crysis 2 anlitats. Vad som kan vara en besvikelse för vissa är att spelet bekräftats för Xbox 360 och inte next-gen, enligt The Vancouver Sun.

– Vi arbetar på Microsofts nästa stora underhållningsvarumärke. Vi jobbar inte på ett existerande varumärke, vi har som mål att skapa nästa Halo här i Vancouver. Vi bygger något från början, säger Black Tusk-chefen Michael Crump.

Jo det är väl dags att ta bort idiotiska tummen ner här på FZ. Det blir ju bättre med bara tumme upp för alla. Det blir ju bara omogna ner tummar som passar i barn forum. Visst finns det dumma inlägg men ner tummen är bara fånigt irriterande. Hävdar for... 30/11 Chalo 8 och Kryziz 5 hahahah MSstudio som knäcker både gränser och plånböker! 30/11 Det var nog en ganska bra gissning. Kolla bara på MW2. Det kostade, enligt ActiBlizz, 40-50 miljoner dollar att utveckla spelet. Personligen tror jag det är en rejäl överdrift att det kostade så mycket att utveckla spelet. Jag tror snarare att de då ock... 30/11 Aha trodde att det även var något sorts krav på hur bra spelet skulle vara. Man kan ju jämföra med Mass Effect, CoD, Bf3, Skyrim o GTA för att se ganska stora skillnader i hur man hanterar sina produkter. Men handlar det bara om hur mycket pengar man... 30/11 AAA betyder väll bara en stor budget, om jag inte fått för mig något helt fel. 30/11 Tycker fortfarande att Microsoft bör ha satsat hårdare på PC, och låtit Sony och Nintendo sköta konsol-marknaden. Alla blir nöjda och glada, men nej...tydligen behövde vi en till konsol för någon dum anledning. 30/11 Micropytt världens största på pc gör bara konsol spel. Suck! Knappast vad man väntat sig av världens största PC bolag :( 30/11 Alltså hur kan man kalla Gears of War för AAA? Jag har lirat två av dom (nu senast GoW3) och vilken skit det egentligen är, enda anledningen att man spelar det är för att min brorsa har en skön soffa och stor bild. Storyn är katastrofalt dålig, och mer... 30/11 Vad hette studion innan? Tänker att Microsoft hamnat lite i samma sits som Sony gjorde. Sony hade en del stora franchiser som de förlorade rätten till eftersom de gjordes av andrapartstillverkare. Numera ser Sony till att skydda sina franchiser bättre... 30/11 Nämen komigen nu, ännu en shooter? 30/11
Skicka en rättelse