Markus "Notch" Persson experimenterar fortfarande med sitt nästa spel och har fortfarande inte bestämt hur han ska tjäna pengar på det.

Att inte kalla #Minecraft för en succé vore att ljuga. Spelet drar fortfarande in strax under två miljoner kronor åt #Mojang Specifications varje dygn och det ger Markus Persson och hans gäng utrymme att låta nästa titel ta sin tid. I en intervju med PC Gamer står det klart att han inte ens bestämt sig för hur han ska tjäna pengar på #0x10c.

– Det kommer förmodligen att bli en månatlig betalningslösning på grund av kostnaderna att driva alla rymdskepps emulerade datorer.

På frågan om när de första utomstående personerna kommer att kunna testa hans nya skapelse svarar ärligt "när det är roligt". Du kan också läsa en längre artikel om Persson och hans företag i det senaste numret av Svenska PC Gamer.

Ursäkta mig men, Du missade vad jag sa va? Jag har följt hans Twitter och hans blogg, gjorde jag det för att jag hatar honom? GÖR jag det för att jag hatar honom? (han tog bort sina tweets och jag orkar inte leta upp en sida som sparar sådant, det finns... 01/12 Och vart har du fått den infon ifrån? yogscast eller? Den sidan är inte något att lida på alls det är som jag sa tidigare som att tro på allt aftonbladet skriver. Vad jag vett och sett är notch trevlig men blir otrevlig om han bli behandlad som skit,... 01/12 Det är så att han postade en mängd tweet soch har sagt saker i verkligheten som gick i stil med "ni vågade fråga om ni kunde få hotellet betalat för er för att ni har hjälpt till? DRA ÅT HELVETE!" Till bland annat Yogscast medlemmarna. Och jag tycker... 01/12 Av crowden på Minecon att döma så rör det sig iof mest om småbarn och då är väl Notch en bättre helgongestalt i längden än typ Eric Saade. :P 01/12 Majoriteten av den negativa klang som Notch har för mig personligen kommer från de personer som är villiga att kasta sig framför en kula för mannen samt binda fast honom på en piedestal för att sedan fira honom som helgon 01/12 Oavsett notch eller inte, så lär han inte bete sig som EA eller Activision gör mot sina kunder alt fans! Notch är en frisk fläkt, var glada istället att det finns killar som vågar gå mot strömmen. Det är bara Linux torvalds och Notchen som gör detta,... 30/11 Som jag har förstått det så var Notch trött, less och överdrev en smula på Twitter, vilket han haft för vana att göra vid ett flertal tillfällen. Jag menade bara att jag antar att det var den incidenten som Ctrl syftade på. Själv är jag rätt neutral.... 30/11 Du menar hur han skriver vad han tycker om de stora utgivarna, ja han skräder då inte orden när det kommer till dessa och deras egna agerande. Har för mig att Notch brukar vara en vanligt förekommande person när det gäller att donera pengar till saker... 30/11 Fast där är det ju inte han, utan teamet bakom Yogscast som fick kritik - av Notch. Men det hela verkar ju lagt sig, eller missuppfattade jag det? // edit: stavning 30/11 Tror han refererar till detta: http://www.pcgamer.com/2011/11/24/minecon-yogscast-fall-out-down-to-stress-related-misunderstanding-says-notch/ 30/11
Skicka en rättelse