Free Radical-grundaren Steve Ellis hävdar i en färsk intervju att spelet var så gott som klart när det lades ner.

#Free Radical-grundaren Steve Ellis hävdar i en färsk intervju med Games TM att #Star Wars: Battlefront 3 var "99 procent klart" när det lades ner.

– Vi gjorde ett spel med väldigt höga ambitioner. Du kunde börja en strid på marken, hoppa in i ett skepp och flyga ut i rymden och fortsätta med att docka i ett capital ship och fortsätta striden där. Vi hade ett 99 procent färdigt spel som bara behövde buggtestas innan release, säger han.

– Det hade blivit vårt mest framgångsrika spel, men det lades ner av ekonomiska anledningar. Jag är glad att folk ändå fick se vad vi jobbade på och dela teamets entusiasm för det.

Det Steve Ellis syftar på sist är de åtta minuter gameplay som läckt ut från Star Wars: Battlefront 3. Här är en filmad timme till.

Undertecknad har svårt att förstå hur det kan rättfärdigas rent ekonomiskt att ställa in ett så gott som färdigt spel (oavsett om det är bra eller inte). Steve Ellis uppgifter står oemotsagda i originalkällan, motparten får inte komma till tals.

Skulle tro att det här ligger lite närmare sanningen... "This 99 percent complete stuff is just bullsh*t [...] A generous estimate would be 75 percent of a mediocre game." Källa här (http://www.gamespot.com/news/former-lucasarts-employee-on-why-star-war... 03/12 > Vi hade ett 99 procent färdigt spel som bara behövde buggtestas innan release Just det där med att det "bara" behöver buggtestas lite, kanske är en bra indikation på att det återstod ganska mycket mer än 1% 03/12 Håller med, märklig story. Det där med 1% kvar kan bara inte stämma. Det finns inte ett enda företag som skulle lägga ned ett spel och ta en sådan finansiell smäll enbart för att det är lite bugfixande som återstår. Hoppas att fler i teamet kan ge sin... 02/12 Ingen av dom går att titta på, aja hade varit kul att se vad dom hade gjort för trevligt innan det gick åt fan. 02/12 Varför inte låta Starwars dö i frid istället och komma ihåg det som vart bra. Nytänkande och nyskapande wohoo! Återuppväcka gamla spel i ny format ala zombie splatter, plfffht.. 02/12 hmm 1% ifrån att vara klart? låter väldigt skumt, borde som Neatherblade sade varit mer ekonomiskt att släppa det. Även om det hade krävs att låna pengar av mormor. 02/12 länk till 1 timmes filmen http://ptoponline.com/?p=301 02/12 99% låter som en stor överdrift. 01/12 Här är en gammal facebook-sida som kanske är värt nått ändå? http://www.facebook.com/StartAKickstarterForBattlefront3?ref=ts&fref=ts 01/12 Nu när filmerna är på G så kanske vi får se lite fler Star Wars spel. Inklusive BF3. 01/12
Skicka en rättelse