Satoru Iwata är inte nöjd med att Kyoto-företaget behövde tvinga på Wii U-köparna en patch direkt ur boxen.

Kanske är du en av alla nyblivna Wii U-ägare som stört dig på den enorma (5GB) patchen som behöver installeras när du först startat upp din helt nya konsol? I sådana fall är du inte ensam – även #Nintendo-chefen Satoru Iwata beklagar att det behövdes en dag ett-uppdatering.

– Personligen tycker jag att användarna bör kunna använda alla funktioner i en konsol så fort de öppnat boxen. Så jag beklagar verkligen att Wii U-köparna behövt uppleva en nätverksuppdatering som tar sådan lång tid, och att det finns tjänster som inte är tillgängliga vid hårdvarans lansering, säger Satoru Iwata.

Jag håller egentligen med dig, så att hålla diskussionen vid liv är bara att ödsla energi. Det jag menar är att när missen av buggen är ett faktum (j-ligt klantigt att missa till att börja med), så ser jag heller att man gör som Nintendo här och direkt... 02/12 Jag är väl medveten om hur en produktion går till. Det jag menade med att dom borde ordnat detta innan release är givetvis att dom borde hittat felet innan det går ut till produktion. Behövs eller inte behövs är fortfarande oväsentligt, det är fruktansv... 02/12 De skeppar vad de tror är en stabil RC (release candidate) till fabriken för slutpaketering. Nånstans längs vägen upptäcks en bugg av den mer allvarliga typen, och Nintendo väljer att forcera ut en update omedelbart snarare än att vänta. Inget konstigt... 02/12 Äsch, visst är det tråkigt att man måste sitta och vänta på en patch när man vill spela, men när den väl är färdigladdad så är det väl inte så mycket att bli arg över? Okej, 5GB är väldigt mycket iofs, men det lär ju inte precis hända en gång i veckan?... 02/12 Fast det borde dom väll ändå kunnat löst innan release? Att det behövs hör väll egentligen inte till saken att göra... 02/12 text Ehm? Fungerade alldelles utmärkt att tanka hem patchen. Telenor obegränsat, 70 spänn i månaden. Jag klagar inte. Sedan för att hålla mig till artikelns innehåll. Så är det faktiskt pinsamt med en 5gig patch. Men klart, kvalité är det väll knappt... 02/12 Någon mer än jag som har problem att få dom gamla wiimotsen att peka dit jag vill? Edit: Sorry, kan vara en bra start att se till att kontakterna är helt intryckta... doh! 01/12 Polaren köpte Wii U igår och det tog minst 1h att installerat updaten. Men inte bara det, alla 3spel krävde mindre updates också... man får hoppas att det inte blir normen. Annars så fungerar spelen felfritt, och handkontrollen är inte alls tokig, rätt... 01/12 Spelar ingen roll om det tar en vecka att uppdatera, jag gjorde en jämförelse... Ett spel som måste patchas, ok - det kan jag förstå, men en konsol... Håller fast vid att det är sjukt dåligt gjort. 01/12 Men alltså, om man i stället säger: Du köper en bil, sedan måste du patcha dit hjulen? 01/12
Skicka en rättelse