"Det känns jävligt pinsamt", säger utvecklaren om Dead Island: Riptide som delvis utvecklas i Tyskland – fast inte släpps i samma land.

Tyskland har hårda censurregler. Så hårda att #Dead Island: Riptide inte kommer att släppas där. Tydligen är premissen med att skjuta zombier i huvudet och hugga av deras kroppsdelar alldeles för brutalt för landet. Spelets creative producer, Sebastian Reichert, säger så här om skuffelsen:

– Vi har ingen censurerad version av spelet så vi kan inte släppa det i Tyskland. Det känns jävligt pinsamt att ha gjort ett av de mest framgångsrika spelen på åratal och att ingen i ditt land känner till det.

Även originalet #Dead Island gick samma öde till mötes och Reichert är märkbart frustrerad.

– Så länge fienderna är människoliknande har du ett problem.0 Men jag är förvirrad över att du kan köpa #Gears of War 3 i tyska butiker, men inte Dead Island. Vad är skillnaden? Jag menar, fienderna i Gears of War är människoliknande och det du gör mot dem... ah, de har verkligen schyssta avslutningar. Ta bara eldkastaren, som han kör in i fienden, trycker av och eld väller ut ur varenda kroppsdel. Det finns i butiker.

Dead Island: Riptide släpps i slutet av april nästa år. Fast inte i Tyskland.

[video=12471]

Skicka en rättelse