Humple Bundle-succén för THQ:s superpaket växer. I skrivande stund har 20 miljoner tjänats ihop.

På 16 timmar nådde man 2 miljoner dollar (ca 13,3 miljoner kronor). Nu har #THQ:s Humble Bundle fått ihop hela 3 miljoner (20 miljoner kronor). I skrivande stund har 540 000 olika köp gjorts och i snitt har var och en betalat knappt 40 kronor. Och då ingår stortitlar som #Darksiders, #Company of Heroes, #Metro 2033 och ytterligare ett par. Betalar du mer än genomsnittet får du dessutom #Saints Row: The Third.

Organisationen bakom Humble Bundle säger att spelarna, trots supersuccén, inte ska oroa sig för att indie-stämpeln kommer försvinna.

– När THQ uttryckte intresse över vår "betala vad du vill"- plus välgörenhetsmodell och ville låta oss erbjuda så många av deras toppspel, så kunde vi först inte tro det, säger en representant till RPS.

Han fortsätter.

– Vi är hoppfulla att den här upphetsningen får vårt community att växa och kommer hjälpa våra framtida promotions, men ni kan vara trygga med att våra indie-bundles i fortsättningen kommer att vara en viktig del.

I grunden är det ju en välgörenhets grej och troligvis så väljer de flesta att donera åtminstånde 75% till välgörenheten. Så med tanke på total summan är det väl en succe tycker iallafall jag. Sedan om THQ tjänar pengar på detta eller inte är inte lika... 03/12 Jag ville bara ha Darksiders och Saints Row, det var synd att de hade bakat in resten av spelen i en serienyckel, det gick inte att ge bort de andra. Bara så ni vet. 02/12 Hoppas verkligen inte att dem går under, det vore för jävligt. finns många bra titlar i det bolaget själv köpte jag 2 huble kopior för 6.50 styck och lät hälften gå till humble bundle och hälften till THQ och inget till charity. Skall bli sjukt kul att... 02/12 Han är en person som själv gjort spel och förstår vad som krävs för att spel ska sälja. Hade visserligen sett han fortsätta utveckla spel för ND men om han kan få THQ på fötter igen så tror jag vi kommer få se många bra spel från dom i framtiden. 02/12 Var lite snål och la 5€ för min och min bff:s kopia av spelen vilket motsvarade 6.50 § så vi fick SC3 också. Ni vet att spelne på steam kostar smmanlagt strax över 100€ om man räknar med SC3. 02/12 Ett fel man gör är att inte begränsa sig till kanske $10-20, då kan inte folk snåla sig för mkt. Sen gör ju detta att PC kommer starkt fram igen, då jag knappast tror att HB kommer att erbjudas till konsollägare, iaf inte för dem pengarna, och där vet... 02/12 Ungefär 2 miljoner dollar hittils om man räknar med average och default split. 02/12 Efter att de tappat i försäljning eller det gått några månader så tror jag helt klart att detta kommer vara lönande. Att däremot göra samma sak med nya spel, det är jag inte lika säker på då ett spel måste sälja i ett visst antal ex för att vara lönsamt... 02/12 Nej tack, vill inte ha ski*en. 02/12 hur orkar man gnälla på något som nästan är gratis?! 02/12
Skicka en rättelse