Svenskutvecklade onlinerollspelet Mortal Online går numer att spela utan att betala ett jota, men med en något lägre förmågogräns och oförmåga att plundra den fetaste looten.

I juni 2010 släppte svenska #Star Vault sitt Unreal Engine 3-baserade hardcore-onlinerollspel #Mortal Online. För några månader sedan expanderade liret med tillägget Awakening, som skulle erbjuda en bättre optimerad upplevelse när det kommer till exempelvis AI, pathfinding och gränssnitt. En snabb genomsökning finner att mycket verkar bättre än förr, även om det ska ha skapats en bunt nya buggar på köpet.

Nu har spelet dykt upp i free-to-play-form vari du kan spela upp dina förmågor till nivå 60 men där du inte har tillgång till tjuvförmågor eller möjligheten att köpa och sälja de bästa prylarna. För att få upp dina förmågor till nivå 100 samt få tag i de bästa prylarna krävs du på månadskostnad. Det kan därmed även klassas som en maffig oändlig trial.

Sugen på att prova? Ta dig till spelets registreringssajt och fyll i rätt berättelse om dig själv.

Tack till fatalbert541 för detta #nyhetstips!
Det här spelet lämpar sig inte för bekvämlighet eller kosmetik, jag ser det mer som att man ger folk en chans att testa och se om de gillar det. Det finns såvitt jag vet inte några spel som liknar MO och det är verkligen inte för alla, därför är det mån... 04/12 Jag är i hans camp här. Det finns flera mmo som, trots 1 och 2 är f2p utan att spelare delas in i första och andra klassens medborgare. Ta t.ex. Atlantica online, det är f2p och du kan köra från start till slut och delta i precis samma content som en... 04/12 Man går ju och längtar efter ett ordentligt sandbox mmorpg i stil med Star Wars Galaxies (pre combat revamp) men detta såg inte ut att vara rätt kanditat för mig. Det såg faktiskt rätt värdelöst ut. Jag är så trött på alla jävla theme park mmorpg som... 04/12 Det här spelet är svårt att börja med, lite som Eve Online, om ni ska testa så kan jag rekommendera att joina en guild så de kan hjälpa dig med hur det fungerar. 04/12 Jag skall iaf ta och ladda ner det, gratis är gott! 03/12 Hur är spelet egentligen? Finns det nåt slags endgame eller är det mer fritt spelande som gäller? Dvs folk bestämmer sig för att ta över fort och plundra byar när de är snuskigt starka? Och hur många spelare har spelet idag...på ett ungefär, tyckte jag... 03/12 Så du tror på allvar att dom ska släppa ett MMO helt som F2P? Du missar två saker: 1. MMO kräver extremt mycket jobb, 2. MMO kräver EXTREMT mycket jobb Så vad föredrar du, att utvecklarna faktiskt får lite pengar för sitt jobb eller att du ska spara 100... 03/12 Nice. :) 03/12 Spelade det här i beta och tyckte det var bra då trots det 'skelettstadie' det då befann sig i. :) 03/12 Klart att man är andar klassens medborgare om man är en free-leecher! 03/12
Skicka en rättelse