Obsidian-utvecklaren Chris Avellone säger att det inte gör något om Project Eternity inte säljer, eftersom fansen redan betalat för kalaset.

Eftersom Kickstarter-initiativet #Project Eternity redan bekostats av fansen (3,9 miljoner dollar!) så spelar det ingen roll om titeln floppar i handeln, säger #Obsidian Entertainments Chris Avellone.

– Det spelar ingen roll om det floppar, men det tror jag inte att det kommer göra. Det trevliga med Kickstarter är att folk redan betalat för spelet. Så allt som händer efter det är jättebra, men vi vet vad vår budget är, och rent praktiskt sett så är det allt vi är fokuserade på: vi ska göra ett spel för den här pengasumman, säger Chris Avellone till Gamasutra.

Läs den fullständiga intervjun här. Chris Avellone förklarar bland annat att det kan bli tal om fler Eternity-spel i framtiden, och ifall det första spelet inte säljer tillräckligt bra för att dra till sig intresse hos traditionella utgivare så kan Kickstarter bli ett alternativ igen.

Skicka en rättelse
Tror du verkligen att något kommersiellt gångbart kickstarterprojekt är tänkt att vara begränsat till de som backar projektet? De som backar får ett spel de verkligen vill ha till ett väldigt förmånligt pris och de som ger en större mängd pengar vet exa... 05/12 Rubriken verkar medvetet vara utformad som den är i syfte att skapa kontrovers. Lite Aftonbladet-varning. 04/12 Vänta lite nu, man går ut och tigger pengar, kickstart, crowdfund eller what the fuck, skiten nu heter, sen skall man tjäna ännu mer pengar och dessa går då till?, dem som hjälpt till att finansiera då INGEN annan ville, eller rätt ned i kassan på feta... 04/12 Jag tror uttalandet mer handlar om att man inte riktigt vet om ett oldschool-spel kommer att gå hem i konkurrensen med moderna spel på marknaden men att det inte spelar någon roll eftersom fansen redan har beställt spelet via kickstarterdonationer. :) 04/12 Alltså, Aftonbladet skickade oss en låda med donuts, och så råkade Sebastian hänga på eftersom han självklart var tvungen att försöka nalla de sockrade godingarna precis innan lådan stängdes. Först anlände han till stockholmskontoret, men de satte honom... 04/12 Men pengarna ska ju gå till utvecklingen av spelet! Vad i helvete... 04/12 Aftonbladetrubrik eller inte men vem som helst med lite läsförståelse innanför pannbenet fattar vad som menas i artikeln. Tar man det som att dom skiter i om spelet säljer bra eller inte nu när dom redan fått in pengar via kickstarter och kan/kommer att... 04/12 Nej det kommer inte att se ut som det gör på bilden. Det kommer att se ännu bättre ut in game med porlande vatten, vind som smeker trädgrenarna och fågelkvitter i bakgrunden. Spelet kommer se ut som det gör på bilden. Fantastiskt va? 04/12 Fzaftonblaskan är igång igen ser jag. 04/12 Läser folk ens artiklarna nu för tiden innan de börjar kommentera? Att bara läsa FZs sensationsrubrik som inte har något med själva artikeln att göra ger inte så jävla mycket. 04/12