Minns du för drygt en månad sedan när Peter Molyneux avslöjade att han bara skulle göra ett spel till? Well, det verkar som den excentriske speldesignern tycks ha ändrat sig nu. Ännu ett i raden av ej infriade löften, skulle kanske en och annan vilja påpeka.

– Jag utannonserade inte under några omständigheter att jag ska gå i pension eller att jag kommer kasta mig själv utför närmsta bro efter mitt nästa spel. Jag kommer antingen att sluta göra spel när alla i världen hatar spelen jag gör, eller den dagen jag dör. Jag känner mig mer passionerad, mer engagerad och mer energisk kring spelskapande nu än jag någonsin har gjort, säger Peter Molyneux.

– Tanken på pensionering är avskyvärd för mig. Jag skulle behöva vara i något slags vegetativt stadium för att överväga pensionering.

Uttalandet är något helt annat än när Peter Molyneux för snart en månad sedan ordagrant sade "Jag kommer nog bara göra ett enda spel till, tror jag".

Peter Molyneux och hans #22 Cans jobbar just nu på #Project Godus, vars Kickstarter-sajt hittas här. Med 17 dagar kvar har mindre än hälften av den efterfrågade summan samlats in, men det har inte hindrat Peter Molyneux från att lova att du kanske ska kunna speltesta titeln redan innan jul – om du pytsar in pengar.

Den legendariska speldesignern har stött på visst motstånd kring Project Godus eftersom han redan är en "etablerad spelskapare", och slår ifrån sig med att han inte har så mycket pengar som folk verkar tro.

– Alla verkar tro att jag har fickorna fulla med pengar och lever i Versailles eller nåt, och kör omrking i en Rolls Royce av guld. Inget av det är sant. Jag svälter absolut inte, men jag har inte obegränsat med rikedomar. Jag använde mycket pengar för att starta 22 Cans, släppa #Curiosity och bygga ett team på 20 personer.

För några veckor sedan föll Peter Molyneux i gråt och erkände att han ibland lovat saker han inte borde.