"Jag utannonserade inte under några omständigheter att jag ska gå i pension eller att jag kommer kasta mig själv utför närmsta bro efter mitt nästa spel", säger den legendariska speldesignern.

Minns du för drygt en månad sedan när Peter Molyneux avslöjade att han bara skulle göra ett spel till? Well, det verkar som den excentriske speldesignern tycks ha ändrat sig nu. Ännu ett i raden av ej infriade löften, skulle kanske en och annan vilja påpeka.

– Jag utannonserade inte under några omständigheter att jag ska gå i pension eller att jag kommer kasta mig själv utför närmsta bro efter mitt nästa spel. Jag kommer antingen att sluta göra spel när alla i världen hatar spelen jag gör, eller den dagen jag dör. Jag känner mig mer passionerad, mer engagerad och mer energisk kring spelskapande nu än jag någonsin har gjort, säger Peter Molyneux.

– Tanken på pensionering är avskyvärd för mig. Jag skulle behöva vara i något slags vegetativt stadium för att överväga pensionering.

Uttalandet är något helt annat än när Peter Molyneux för snart en månad sedan ordagrant sade "Jag kommer nog bara göra ett enda spel till, tror jag".

Peter Molyneux och hans #22 Cans jobbar just nu på #Project Godus, vars Kickstarter-sajt hittas här. Med 17 dagar kvar har mindre än hälften av den efterfrågade summan samlats in, men det har inte hindrat Peter Molyneux från att lova att du kanske ska kunna speltesta titeln redan innan jul – om du pytsar in pengar.

Den legendariska speldesignern har stött på visst motstånd kring Project Godus eftersom han redan är en "etablerad spelskapare", och slår ifrån sig med att han inte har så mycket pengar som folk verkar tro.

– Alla verkar tro att jag har fickorna fulla med pengar och lever i Versailles eller nåt, och kör omrking i en Rolls Royce av guld. Inget av det är sant. Jag svälter absolut inte, men jag har inte obegränsat med rikedomar. Jag använde mycket pengar för att starta 22 Cans, släppa #Curiosity och bygga ett team på 20 personer.

För några veckor sedan föll Peter Molyneux i gråt och erkände att han ibland lovat saker han inte borde.

Såja, det blir nog bra, skall du se. 05/12 Tanken på pensionering är avskyvärd för mig Bullshit, läs fattig istället. Kickstarter i all ära men det blir intressant och se hur många skepp som går till botten där inga spelproduktioner ens kommer att startas och där även en del finansiärer kommer... 04/12 Jag har varit med sedan popolus och alltid uppskattat spelen han har lobbat fram under åren, men _alla_ spel han varit med och producerat har haft samma problem och det är att de fungerar som ett tuggummi. Efter ett tag tappar Peters spel smaken och man... 04/12 Gå och lägg dig 04/12 Hur länge? Tills han visar mig att han inte längre kan göra bra spel för även om han lovar mer än han kan hålla så har han knappast gjort dåliga spel. Jag är rätt så säker på att en av anledningarna till dessa brutna "löften" är utgivaren, Kickstarter... 04/12 Hur länge kan man leva på gamla meriter och massa skitsnack? Bäst förut datumet har gått på den gode Peter. 04/12 Du sammanfattar vad jag tycker. Väldigt mycket snack på den gubben och allt han säger behöver ju hela tiden upprepas, syftet är ju hype och gratis reklam. Vore bättre han fokuserade på göra sina spel istället, folk är ju redan trötta på spelen innan de... 04/12 http://mohairandmore.com/angora_goats/images/Angora-Kid-Goats-and-Louise-c.jpg (mailto:nisse@nisse.com) 04/12 Alltså denna tomte! All respekt till hans tidigare alster men han borde vara tyst och fokusera på att göra spel istället, fan va snabba vändningar, ihåliga löften och annat snack! Lite väl mycket attention-getter just nu. :) 04/12 Anledningen till alla "löften" är ju för att hans fantasi inte är begränsad av hårdvara. Det är personer som Peter som för utvecklingen framåt men för all del om man inte vill det så kan man ju alltid köpa ett av alla dessa AAA-spel. Bra spel men inte... 04/12
Skicka en rättelse