En anonym #Lucasarts-anställd slår tillbaka mot #Free Radical Design-grundaren Steve Ellis uppgifter om att #Star Wars: Battlefront 3 var till 99 procent färdigutvecklat när det lades ner. Källan kallar uttalandet för rent nonsens.

– Det här 99 procent färdigt-snacket är bara bullshit. En generös beräkning vore 75 procent av ett mediokert spel, säger källan till Gamespot.

– Vi var desperata att få en next-gen-uppföljare till Battlefront (påståendet att det saboterades på grund av ekonomiska anledningar är löjligt. Serien drog in massvis med pengar på den tiden). När Free Radical kontinuerligt missade datum och leveranser gjorde Lucasarts flera "goodwill"-utbetalningar för att hålla projektet levande.

Den anonyma källan säger att personen misstänkte Free Radical för ett Ponzibedrägeri, "där tid och pengar från nästa spel användes för att färdigställa den tidigare, försenade titeln".

När Star Wars: Battlefront 3 inte var redo att släppas i tid för det planerade april 2009-datumet så fick Lucasarts nog och ställde in spelet, enligt källan.

Steve Ellis har svarat på Gamespot-artikeln:

– Jag vill tala klarspråk eftersom många människor jobbade väldigt hårt på BF3 (och BF4) och de förtjänar inte att få sina ansträngningar förvrängda på detta sättet. Från den personliga tonen i kommentarerna är det uppenbart att källan är någon jag personligen jobbat med. Det är synd att personen ger utlopp för sådan här kritik medan personen väljer att vara anonym, säger Steve Ellis.

Men Steve Ellis medger att 99 procent "kan ha varit lite av en överdrift", med tanke på att buggstädning på 3-4 veckor återstod. "Jag borde kanske ha sagt 97 procent eller 98 procent, säger han.