Blizzards Mike Morhaime stör sig på att folk så ofta frågar eftersom "matematiken stöder helt enkelt inte föreställningarna bakom det argumentet".

Skulle du vilja att #Starcraft II går ett free-to-play-öde till mötes? Folk har spekulerat huruvida detta skulle vara möjligt ett längre tag, något som #Blizzard nu mer konkret motsagt sig.

– Det är lite frustrerande att frågan fortsätter komma upp eftersom matematiken helt enkelt inte stöder föreställningarna bakom det argumentet, sa Blizzard-chefen Mike Morhaime till PCGamesN.

– Starcraft II har mest värde av något underhållningsvarumärke där ute. Jag menar, seriöst, om du köpte spelet under Black Friday, var priset sänkt med 50 procent och det kostade dig endast 20 dollar. Jämför det med priset på dina så kallade free-to-play-spel. Tjugo dollar och du kan praktiskt taget spela det för evigt. Det finns många som köpt Starcraft och våra andra spel, och de vet deras värde.

Ja, Mike Morhaime verkar närmast tycka att det är fånigt att i nuläget ens föreslå ett free-to-play-grepp för spelet.

Vad tror du skulle behöva hända för att free-to-play skulle bli relevant?

Jag har det, jag spelar det, Ja jag kommer köpa Hots och ja jag kommer spela det med, Och bra det inte blir F2P. varför det ens är en fråga förstår jag mig inte på. 05/12 Säga vad man vill men Starcraft och Diablo 2 spelas fortvarande. Blizzard är kvalité, något man inte kan säga om bice,ea, activission, iw etc. 05/12 Bra. 05/12 Så 5-10 pers = ingen spelar det uttav de 5+ miljonerna som köpt det. 05/12 Folk är så jävla snåla helt enkelt. Fråga folket istället och det är företaget som sitter och mjölkar och är giriga istället dock. The logic is logical. 05/12 Klart man betalar för det. Ser inga konstigheter med det. 05/12 Med sc2 starter edition som är gratis och ger dig en del av spelet kostnadsfritt där man kan uppgradera sig till premium-versionen så är väl sc2 i princip efter vissa definitioner free to play ? 05/12 Jag har läst vad du skrev men tydligen gör du mig inte den tjänsten själv så jag får väl, precis som du, upprepa mig: "SC2 går dessutom att spela sp i offline mode om du har aktiverat ditt konto så att du behöver logga in på DRM-servers stämmer inte.... 05/12 Jag håller med! Vill man verkligen spela och satsa på det så pungar man ju ändå ut pengarna. Jag bara framför att detta är vad folk som är emot E-sport använder som argument till varför E-sport inte är nån riktig sport/tävling och då snackar jag inte... 05/12 Jag kan säga såhär att jag köpte det till ordinarie pris när det lanserades, spelade nästan ut kampanjen, men har aldrig spelat en enda multiplayermatch eller har något intresse av det. Däremot har jag fått mängder av härliga timmar framför datorskärmen... 05/12
Skicka en rättelse