The Old Republics free-to-play-restriktioner har irriterat många spelare. Men Bioware lovar att de lyssnar på sina spelare – och gör förändringar i nästa patch.

För några veckor sedan gick #Star Wars: The Old Republic in i en ny fas då det blev free-to-play. Och visst, du kan leva livet som jediriddare eller sith från start till mål utan att betala en krona. Men det finns samtidigt restriktioner som är svåra att ignorera, som blir rätt uppenbara i den här jämförande tabellen.

Nu berättar Bioware i sin utvecklarblogg för The Old Republic att de är öppna för feedback från spelarna och de har redan börjat finjustera restriktioner.

– En av de viktigaste sakerna för oss är att få spelarfeedback från spelupplevelserna. Vårt community-team lyssnar verkligen på communitys bekymmer och diskussioner och vi gör ofta förändringar baserad på spelarfeedback. Vi vill att ni ska veta att detta är en dialog som ständigt förs.

I patch 1.5 höjdes antal quickbars från en till två. I nästa uppdatering görs ytterligare justeringar. Spelare med så kallad "preferred status" (se ovan nämnda tabell om du kvalar in eller ej) får fyra quickbars och cartel-mynten tillbaka för sådana de eventuellt inhandlat. Patchen ökar också på antalet spelarkaraktärer prenumererande spelare kan ha.

Återstår att se om Bioware till slut hittar rätt balans för att göra såväl f2p-spelarna som prenumeranter lyckliga.

Jag tycker inte att det var nåt större fel på spelet i sig.. storyn var iaf intressant som agent, men anledningen att jag slutade spela var att det helt enkelt kändes uttjatat med WoW-mekaniken 24/01 Inte min kopp av te som man säger, tror nog Swtor är bland dem sämsta mmo's jag lirat, med tanke på hur ofantligt många miljoner dem satsade. Fast jag har rätt många krav på nya mmo's, och inget av dem fanns med eller var extremt dåligt gjorda. :( 06/12 Fan va nice, 2 bars var det enda som höll mig tbx på att börja igen. Nu kan man spela detta finfina spel igen utan problem! 05/12 SWTOR är ett bra spel. Jag älskar Star Wars men sluta spela efter en månad.. Varför? Jag kunde inte va en Commando och ha en Blaster Rifle som mitt main vapen, för Commandos är fokuserad på Assault Cannon Jag ville va en Jedi Healer, men för att va det... 05/12 Där har ni Fragzone. Världens lyckligaste NPC, är f2p spelare i Swotor. 05/12 Jag gillade spelet från början, köpte en fet collectors, spelade ett bra tag, tröttnade lite då polarna slutade spela. Tog upp SWTOR spelandet igen nu då F2P introducerades och efter 2 veckors glatt spelande blev det till att prenumerera igen. Jag är... 05/12 Hur många "Vi lyssnar"-nyheter ska vi behöva ta del av? 05/12 - OM man lyssnat och enbart gör ett spel för Spelarna... så skulle inga patchar behövas. - OM man vill göra ett spel som fungerar, då lyssnar man, man ändrar och fixar till dessa saker innan lanseringen. - OM Man lyssnat så skulle ej dessa restriktioner... 05/12 Jag spelar gärna detta singleplayer spel offline när det väl blir möjligt att göra det... 05/12 Om de lyssnar, - så är det som när man efter ett tag (år) lyssnat på sitt fruntimmer, man nickar och ler och säger javisst ett antal gånger... men i själva verket har man bara hört ca hälften.... 05/12
Skicka en rättelse