Ubisoft varnar för en sällsynt bugg som dödar dina framsteg i lönnmördarspelet.

Vår recensent @Fredrik Eriksson har sedan #Assassin's Creed 3 släpptes gjort allt för att utföra varje uppdrag och uppnå varje achievment, antalet timmar han lagt i de amerikanska skogarna börjar bli svåra att räkna. Tänk om en liten elak bugg skulle radera allt han åstadkommit?

#Ubisoft har skrivit en varning i spelets forum om att det har förekommit, och då i samband med det nya DLC-paketet Hidden Secrets. Om du laddar din sparfil samtidigt som detta laddas ner finns det en viss risk för att den elaka koden nollställer ditt spel.

Just a quick heads up, we're able to reproduce this issue at the studio and are working on a fix/workaround.

From what we can tell, this problem seems to be rare and should generally only affect a very small number of players. That said, we're taking the speedy and complete resolution of this very seriously.

AVOIDING THIS BUG: Do not load your saved AC3 game while the DLC is downloading in the background. This appears to be the key trigger for this bug. You can do anything else you want to do, just don't load up your saved game and play it while the DLC is downloading.

Buggen rapporterades i forumets konsolavdelning men det är oklart om den även existerar i pc-versionen.

Ja och det är det jag menar, utgivarna är oftast bra ute efter att tjäna snabba pengar, de bryr sig knappast om själva spelen. Utgivarna vet oftast inte varför spel säljer, de vet bara att de gör det. Därav har vi alla de enorma framgångar som Kickstart... 08/12 När det gäller dag 1 patchar så är det tråkigt, men beror oftast på att utvecklaren helt enkelt inte får tiden som krävs från publishern för att fixa det innan. Sen dyker det oftast upp en del buggar när MS/Sony gör sina kontroller. Men i och med att... 08/12 DRM i ett nötskal, tyvärr. 07/12 Och tydligen kan man inte ladda in saves från nån annan då save gamesen är knytna till ditt ubi account.Då får man damaged files svar istället vilket SUGER HÄSTBALLE installera om mitt efter en korrupt save fil och har testat flera från nätet men dom... 07/12 Du menar att släppa produkter som behöver patchas dag ett eller varför inte ta Microsoft som tagit "genvägar" som lett till att deras produkter har haft s.k buffer overflow (något som kan orsaka allvarliga exploits). 07/12 Uppenbart att de som gnäller inte förstår hur spel/programutveckling går till... 07/12 Måtte buggar som dessa vara utdöda inom 10 år... 07/12 Det finns ingen anledning till att hetsa upp sig. Det kanske inte framgick så tydligt, men det var med glimten i ögat som jag refererade till det skämtsamma uttrycket "Jag är inte dum, jag har otur när jag tänker.". 07/12 Jag hoppas verkligen att du förstår vad jag menar innan du slänger ut din visa ord. Med att dom har "otur" menar jag att det är ett problem som mest troligt ALDRIG skulle hittats under testning, spelar ingen roll vilken utvecklare. Bugs som då kommer... 07/12 Har hänt mig ett par gånger, och det är det värsta som kan hända, speciellt om man spelar ett öppet spel som Assassins Creed. Det handlar om allt du gör vid sidan om. Du måste spela om, och du orkar helt enkelt inte, och om du väljer att bara satsa på... 07/12
Skicka en rättelse