När Wii släpptes 2006 köptes det två spel vid varje konsolköp, siffror visar på att Nintendos nya konsol inte fått samma extraflöde.

I samband med att NPD röjt siffrorna för spelförsäljning under november månad har analytikern James James Hardiman på Longbow Research tagit sig an siffrorna och jämfört Wii U-mjukvaruförsäljningen med Wii:s 2006-siffror. För sex år sedan köptes i snitt 2 spel per konsol, medan årets släppsiffror för Wii U pekar mot att endast 1,2 spel såldes i samband med varje konsol. Anledningar verkar enligt James Hardiman vandra i två huvudsakliga riktningar: antingen att konsolen erbjuder tillräckligt mycket mervärde i sig tack vare Nintendo Land samt de som köper Wii U Premium, alternativt att konsolens högre pris lämnar mindre pengar att slösa.

Något som inte uppmärksammas eller noteras är digitala nedladdningar till spelet, vilket utesluter exempelvis #Trine 2, en bra titel som uppskattas av många. Med handen på våra digitala hjärtan är det fascinerande att analytiker gör storskaliga uttalanden utan att ta det i beaktning. Det blir sannerligen spännande att följa hur kunderna förhåller sig till Wii U även här i Sverige, och det kommer säkerligen dyka upp både en och annan sifferexplosion i sinom tid.

Värt att notera är även att det är första gången Nintendo inte säljer en konsol som går med vinst direkt, men de har även uppgett att det räcker att ett spel säljs för att de ska gå plus.

Inte analytikerna som släpper information om digital försäljning såklart, företagen själva väljer ifall det är något dom vill publicera eller ej. Kan bara gissa på varför vi så sällan ser dom digitala siffrorna, antingen så är siffrorna oftast inte bra... 10/12 Japan är inte med i den här statistiken då Wii U började säljas där igår. 09/12 Det låter lite lågt. Själv så har jag köpt 6 spel redan och förbokat 4. 09/12 WiiU är en väldigt trevlig konsol :) 09/12 Synd att det kostar runt 3-4k.. det första nintendot jag har velat ha innan release. Hoppas de nya konkurrerande konsolerna drar ner priset lite 09/12 skulle bara bra om alla kunde gå ut och visa den digitala försäljningen på allt, för då skulle de se att det säljs så in i helvete med spel där ute, och Piraterna inte förstör hela spel industrin. Men men... 09/12 Orkar inte kolla om detta stämmer helt, men ganska säker på att man kan köpa dom flesta spelen online till wii u för samma pris som i affären mer eller mindre. Och det gör sjuk skillnad på om folk orkar vänta 1-2dagar på spel eller bara köpa det och tan... 09/12 det kan lika gärna vara fler digitala än fysiska kopior sålda.. vi vet ju inte det då ingen säger denna siffra, just därför ska man inte släppa en halvklar analys, det är korkat och helt ovisentlig och rent utsagt felaktig analys, varför inte släppa den... 09/12 Varför är de digitala siffrorna viktiga för en konsol som trots allt definitivt inte har visat intresse för nedladdningsbara spel? Personligen så tror jag att siffrorna stämmer ganska bra även om man räknar in någon nedladdad titel hit och dit. 09/12 Nu kommer jag inte ihåg de exakta siffrorna, men jag mins att attatchment rate för Wii är ur dåliga 0.6 spel sold/consol lr något sådant (då räknas ej bundles).Har hört att WiiU dubblar den enkelt bara på förbokningarna. Vet inte var ifrån denna "fakta"... 09/12
Skicka en rättelse