De ihärdiga ryktena bar sanning, vardagsrumsanpassad pc från Valve kanske redan nästa år.

Det senaste året har ihärdiga rykten sagt att #Valve börjat fokusera på hårdvara. En egen konsol dementerades och istället spekulerades det i någon form av styrdon till pc. När Kotaku pratade med Gabe Newell på röda mattan under Video Game Awards bekräftade han dock deras planer för en dator anpassad för vardagsrummet. De kan också bli verklighet redan nästa år.

- Vi kommer att göra det men vi tror också att andra kommer att göra samma sak, sa Gabe Newell.

Avslöjandet kommer hack i häl på släppet av Steam Big Picture, vilket gör att gränssnittet i deras marknadsledande digitala spelbutik anpassas för storbild-tv och gamepads, släpptes i skarp version. Snart väntar också en version som fungerar på Linux och med tanke på Newells uttalande gällande Windows 8 kanske det alternativa operativssystemet blir grunden för deras dator. Det lär dock inte bli ett helt öppet system.

- Vår hårdvara kommer att ha en väldigt kontrollerad miljö, om du vill ha mer flexibilitet kan du alltid köpa en mer generellt anpassad pc.

Detta kan vara intressant! Alla de som inte har intresse i datorer borde egentligen bara kunna köpa en "burk" och koppla till TVn. Hellre en Valve-PC än en konsol. 15/12 Jag är vanligtvis väldigt pro-Steam/Valve, men jag är inte riktigt taggad på det här. Mest för att jag inte ser på vilket sätt detta skulle skilja sig från dagens konsoler. Den stora skillnaden skulle väl antagligen vara att burken skulle kunna uppgrade... 11/12 En "konsol" som egentligen är en PC med uppgraderingsmöjligheter behöver ju inte bli värdelöst. Kommer hålla utkik efter detta. Steam är ju 100 ggr trevligare än både Xbox Live, PSN och "Wii store" så detta kan säkert bli något bra. 11/12 det som är bra med detta är ju att de andra konsolltillverkarna får lite extra konkurrens, iom detta och ouya eller vad den heter. och om nu detta projekt skulle bli omåttligt populärt (tvivlar) så kanske man ser en minskning av portningar av konsoll... 11/12 Det fanns såklart den vinkeln, men den är ju också mer spekulerande. Vem vet hur det kommer att bli? Med tanke på hur konsol vs pc-snacket brukar bli i trådarna kändes det heller inte helt lämpligt. Dessutom har det ju varit mycket snack kring vad för... 10/12 Om den kommer med en preinstallerad version av Half Life 3 blir den nog köp^^ 10/12 Anledning till att miljön kommer att vara "kontrollerad" lär ju vara för att förenkla utveckling m.m. Jag gillar att Valve går denna väg, måtte det gå bra :) 10/12 Japp använd hårdvaran som är bäst och lättast ubytt och uppgraderat och enkelt dra en sladd till tv = console. Fattar inte varför det tagit så lång tid att få det gjort, och köp en handkontroll, klart. Ja fast du behöver en backend för att välja spel å... 10/12 Nu är väl dock de flesta spel skrivna för just Windows med DirectX. Men jag antar då att de kommer utveckla sin linuxlåda så den kan emulera detta, och kommande versioner med enkla uppdateringar utan prestandaförsämring. Det är inte alltid så lätt att... 10/12 Det var väldans vad folk spekulerar hejvilt. Varför skulle den inte stödja mus/tangentbord? Som jag ser det verkar det mest logiskt att det bli en Plug and play HTPC med en noggrant utvald "fast" hårdvara. Och speltillverkarna kommer inte att "porta"... 10/12
Skicka en rättelse