Nintendo Wii U har funnits i butiker i ett par veckor nu och många frågar sig när Microsoft och Sony kommer att svara med sina nya konsoler. Sajten VG247 har sammanfattat de senaste ryktena som bland annat säger att vi kan få vänta ända till 2014 på Playstation 4.

Nästa Xbox ska enligt deras uppgifter ha projektnamnet "Kryptos" ("Durango" har nämnts tidigare) och hjärtat i konsolen utgörs av ett AMD-chip som kallas "Oban", vilket ska börja produceras innan årskiftet. Tidigare i år dök dock uppgifter upp om att produktionen försenats på grund av kvalitétsproblem. Med tanke på hur många miljoner kronor RROD har kostat Microsoft kan vi gissa att de inte vill upprepa sitt misstag.

Playstation 4 drivs också av AMD-komponenter men dessa ska enligt källan börja tillverkas först efter Oban. Det skulle enligt dem medföra att en lansering kan ske först våren eller hösten 2014 men frågan är om Sony vågar vara ett år senare även denna generation. Det är först i år som den totala försäljningen av Playstation 3 kommit ikapp Xbox 360.