Diablo III-utvecklarna har en konsolversion av Diablo III körbar internt på kontoret – vill inte utesluta att det kan bli frågan om ett konsolsläpp.

#Blizzard har en konsolversion av Diablo III körbar internt på kontoret, skriver spelsajten Polygon. Enligt Blizzard-chefen Rob Pardo är det inte alls omöjligt att den omstridda titeln förr eller senare hittar ut även till konsol (vilken eller vilka är ospecifierat).

– Vi har builds uppe och körbara. Vi hoppas komma tillräckligt långt för att omvandla det till ett officiellt projekt, men vi är inte riktigt redo ännu att släppa saker kring det. Men det ser ganska coolt ut, säger Rob Pardo.

– Hela teamet jobbar mer eller mindre på nästa stora Diablo-grej. Många av de sakerna kommer dyka upp nästa år vid någon tidpunkt, säger Diablo III-chefen Jay Wilson kryptiskt.

Är du intresserad av att lira Diablo III till konsol? En expansion väntas till Windows- och Mac-versionen vid ett hittills okänt datum.

Det kan säkert bli ett OK spel med "twin stick" på konsol. Dom får väl ändra vissa spells osv. Ingen kan ju hävda att musklickandet över hela skärmen, som krävdes på inferno, för att överleva pre-patch, är något som ens är i närheten av möjligt att göra... 15/12 Vet precis hur point and click fungerar i wow också, hade spelat wow i flertal år från release, men det var uppenbart att det inte var optimalt för varken pvp eller pve raiding. I spel som d3 med spells som har casttime, channeling där springa och kasta... 14/12 I WoW är standardstyrningen inte point and click. Du kan ställa in point and click för att få samma styrning som i D3. Där din karaktär springer där du klickar med musen. Precisionen blir högre med en mus. Men när du som spelare måste välja mellan att... 14/12 Du kan inte vara allvarlig om du menar att du spelar spel som sc2 eller liknande lika bra med en gamepad som du gör med en mus och tangentbord. 14/12 Om du ska jämföra speltyper av något slag när det gäller kontroller så måste du tänka dig att ha en vy som är likadan. Det är ju självklart att point and click inte fungerar i ett fps. Wow har inte heller egentligen det optimala styrningen som point and... 14/12 Twin sticks fungerar bättre än det gör nu. Det är inte det ultimata för det hade varit direktstyrning med en analog spak och en mus för att sikta med sina spells. Att du sedan jämför det med en helt annan type av spelgenre är lite tokigt. Jämför det då... 13/12 Men det gör det ju. 13/12 Jag vet hur det skulle fungera med en twinstick styrning, men du kan ju inte mena att det är smidigare och med bättre precision att targetera saker runt om på hela skärmen via en stickmed din tumme än vad det är med en mus. Det är nästan (lite långsökt)... 13/12 Vet folk om att Diablo (1) faktsikt finns på konsol...och på svenska!: http://www.youtube.com/watch?v=lWUGqy61iqE 12/12 Enkelt. Bara använda första analoga spaken till att styra din karaktär och den andra till att styra dina skill shots. Med fingrarna på LR knapparna och enkla kombinationer som L2+R2 och pots eller liknande på L3+R3 ger dig omkring 8 olika möjliga aktiva... 12/12
Skicka en rättelse