Nästa vecka väntar ett Metal Gear Solid-avslöjande i japanska speltidningen Famitsu. Det är tidningen själv som teasar sina läsare med att "något överraskande för Metal Gear Solid-fans" är på gång.

Mer än så har vi inte att gå på i dagsläget, men handlar det möjligen om ett utannonserande av att mystiska The Phantom Pain egentligen är Metal Gear Solid 5?

The Phantom Pain utannonserades nyligen under VGA-tillställningen i USA och påstås vara ett nytt spel av nystartade svenska spelutvecklarna Moby Dick Studio. Studions skapare sägs heta Joakim Mogren. Uppmärksamma fans har pekat på att "Joakim" är ett anagram för Kojima, medan Mogren innehåller bokstäverna för "Ogre" – ett annat av Hideo Kojimas mystiska projekt.

För att se The Phantom Pain-trailern går du hit, där också ännu fler MGS 5-ledtrådar finns samlade. Det kan givetvis vara något helt annat Famitsu-avslöjandet handlar om, men helt säkert är i alla fall att det är något lurt med det "svenska" Phantom-spelet – det finns nämligen ingen spelstudio i Stockholm med namnet Moby Dick Studio...