Attraktionerna i Nintendos virtuella nöjespark designades för spelare som sitter bredvid varandra, enligt utvecklarna själva.

Anledningen till att #Nintendos virtuella nöjespark #Nintendo Land saknar ett online-baserat flerspelarläge är för att minispelen designades för spelare som sitter bredvid varandra, enligt utvecklarna själva.

– Nintendo Lands flerspelar-attraktioner fungerar tack vare kommunikationen som delas mellan människorna som spelar dem. De skapades från början för att vara något som människor i samma rum kunde ha roligt med, säger Nintendo Land-producenten Katsuya Eguchi till Famitsu.

– Med vår Gamepad tycker jag att du får en ny dimension av flerspelarläge, något som inte har setts till förut, säger Nintendo Land-regissören Takayuki Shimamura.

Uttalandena kommer från en artikel i japanska spelmagasinet Famitsu och har översatts och fångats upp av Polygon.

Jo, fast vad man sett så använder många paden mest och tittar knappt på sin stora fina tv, kanske kul för dom som gillar det, men det är ju ingen utveckling som man vill se även hos sony och MS. 13/12 Känns girigt som fan. Wii köpte man ju pga någon omvänd goodwill och tanken om nintendo som ett företag där gameplay går först. Dock även den konsollen förbannat dyr och det går jag inte på en gång till. Denna konsollen ska ju man piratkopiera spel till... 13/12 Tanken är att du ska använda tvn och paden i symbios 13/12 Fattar inte riktigt vitsen med Wii u, mestadels ser man folk sitta och titta på den lilla skärmen på gamepaden medans dom har en fin storbildstv som dom inte tittar alls på, om det nu är så kul att lira på en liten gamepadskärm då är det väl bättre at... 13/12 Jag tror dom flesta som har köpt den känner sig lite smålurade. Det finns väldigt många hattrådar på nätet om den i alla fall, och ingen har hittills hittat en logisk anledning till varför man inte skulle kunna använda den i Mario. Spin jumps är något... 13/12 Samma här, köpte en pro controller och tänkte "Åh, då har jag en till kontroll att använda till NSMB U" ... inte gick det inte ... 13/12 Har redan 4 stycken gamla wiimotes med nunchucks, så jag behöver inte köpa något till :) Att Nintendo Land saknar Online-läge är inget jag drabbas av, alla såna spel; Wii Party, Mario Party osv. ser jag som just det, Party-Spel, och inget jag skulle vil... 12/12 Snarast skulle det bli en kostnad för Nintendo att ha servrar för MP och underhålla dem, i sedvanlig ordning ser de till att spara mer än nöden kräver om än det går ut över spelet/spelarna. Nintedo borde inse att det faktiskt finns folk som spelar deras... 12/12 Funkar nog om du köper till en sån här till din wiimote: http://www.webhallen.com/se-sv/spel/nintendo_wii/104484-nintendo_wii-classic_controller_pro-handkontroll Ytterligare 235 kr :p. Enjoy! 12/12 Både Pro Controllern och Wiimote-paketet är mest köpt för min egen del, och den andra Wiimoten var för att sambon även vägrar tredjepartskontroller. När fler kontroller ska införskaffas så blir det tredjepartskontroller. Stör mig dock på att Pro Control... 12/12
Skicka en rättelse